Taksi servisi u Novom Pazaru

Kako kažu, susreću se i sa problemima, koji im otežavaju rad.
43E87A7B-B701-4655-965A-E336194DA8CE
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

I pored skoka cijene goriva, cijena taksi usluge u Novom Pazaru nije drastično poskupela i u znaku je broja 100, koliko uglavnom košta i start i kilometar vožnje. U Novom Pazaru, pogotovo u pojedinim dijelovima grada, zbog lošeg javnog autobuskog prijevoza, veoma su popularni linijski taksisti, koji neretko nisu registrovani za vršenje taksi usluga. Oni ne dolaze na poziv, već polaze sa unaprijed poznatih lokacija, a prijevoz naplaćuju po cijeni jedne autobuske karte, odnosno, od 80 do 100 dinara.

Ekipa Sandžak televizije istraživala je o čemu taksi službe najviše vode računa, kako bi mušteriije bile zadovoljane.
Iz taksi službe kažu da se naročito vodi računa o bezbijednosti vozača. Kao i svaki drugi posao, pa i ovaj nije lak.
Kako kažu, susreću se i sa problemima, koji im otežavaju rad. Dispečarka ističe da u toku jedne radne smjene dobiju preko 500 poziva, među kojima bude i onih neprijatnih. Sa kolegama saradnja je na visokom nivou.

S druge strane građani Novog Pazara podeljenog su mišljenja kada je u pitanju usluga taksi servisa. Iz taksi službe apelovali su na građane da budu strpljivi dok čekaju svoje vozilo, jer kako dodaju zbog velike gužve u gradu nekada nije moguće da taksi prijevoz stigne u tačno zakazano vrijeme.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.