Stiže MediaTek Dimensity 9200+ čip

Za sada je poznat samo tačan datum, koji se (slučajno ili namerno), poklapa sa Google I/O 2023 konferencijom.
676922F6-556B-475F-840F-D72C653EFC22
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Flagship verzije Android telefona uskoro će imati još jednu varijantu kada je u pitanju čip koji ih pokreće. MediaTek je potvrdio da će 10. maja lansirati novi Dimensity 9200+ čip, koji će moći da „stane na crtu“ najmoćnijem Qualcomm-ovom čipu.

U trenutku pisanja ovog teksta još uvek se nije znalo da li će povodom lansiranja biti upriličen neki događaj, ili će kompanija samo izdati zvanično saopštenje. Za sada je poznat samo tačan datum, koji se (slučajno ili namerno), poklapa sa Google I/O 2023 konferencijom.

Isto tako, još uvek se ne zna šta će sve novo doneti Dimensity 9200+, ali je se po imenu može zaključiti da će biti unapređena verzija Dimensity 9200 čipa, koji je lansiran prošle godine. Inače, taj čip je po performansama uporediv sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom, ali ga iz nekog razloga nismo videli u velikom broju telefona do sada.

Pretpostavlja se da će, kao i Dimensity 9000+ i Dimensity 9200+ doneti ubrzanje CPU i GPU jedinica, sa fokusom na poboljšanje performansi i/ili efikasnosti. Takođe, trenutno je teško zaključiti kada će ovaj čip da se nađe u nekom telefonu. Uostalom, ni Dimensity 9000+ nije bio dostupan na internacionalnom tržištu sve dok se nije pojavio Oppo Find N2 Flip.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.