Neira Mulić vas poziva na Wings For Life World Run

Wings For Life World Run održava se deseti put, a do sada je preko milion učesnika u 195 zemalja svijeta pretrčalo milijardu kilometara.
NEIRA MULIĆ vas poziva na WINGS FOR LIFE WORLD RUN_6451a1e95557e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine, Neira Mulić, poziva na učešće u utrci Wings for Life World Run, koja će u nedjelju 7. maja okupit planetu pod motom Trčimo za one koji ne mogu. Trči se na nekoliko organizovanih lokacija, a zahvaljujući partnerima utrke, na raspolaganju su i besplatne startnine.

Još nas malo dijeli od starta Wings For Life World Run utrke. Posebna je jer se signal za start oglašava u istom trenutku svuda u svijetu, a kompletan prihod od startnina odlazi na liječenje povreda kičmene moždine.

Mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu i članica Gorske službe spašavanja, koja je učestvovala u nedavnim akcijama spašavanja nakon razornih zemljotresa u Turskoj, Neira Mulić, ambasadorica je utrke u Bosni i Hercegovini. Ova uspješna studentica kriminalistike na Univerzitetu u Sarajevu, bit će dio organizovane App Run utrke u kampusu UNSA.

– Pozivam sve, a posebno studente da nam se pridruže u nedjelju, 7. maja u 13 sati u kampusu Univerziteta u Sarajevu, da damo svoj doprinos traženju lijeka i liječenju povreda kičmene moždine. Meni, kao nekome ko je cijeli život u sportu, ovo je jako važan povod i sretna sam što sam dio globalnog Wings For Life pokreta, izjavila je Neira.

Wings For Life World Run održava se deseti put, a do sada je preko milion učesnika u 195 zemalja svijeta pretrčalo milijardu kilometara i pomoglo da se prikupi 38,3 miliona eura sa kojima je podržano 298 istraživačkih projekata, zahvaljujući kojima su brojne osobe koje su bile osuđene na život u invalidskim kolicima, na kraju prohodale. David Mzee, Michel Roccati i Gert-Jan Oskam, su među onima koji su se oporavili i uspjeli čak i sami nastupiti na Wings for Life World Run utrci vlastitim snagama, bez pomoći invalidskih kolica!

– Svaka uplaćena startnina je ujedno i donacija, jer kompletan iznos startnina odlazi direktno u Fondaciju Wings For Life, a zahvaljujući brendu Porsche koji ove godine obilježava 75 godina postojanja, prvih 75 studenata koji se prijave za trčanje na organizovanoj App Run utrci na kampusu UNSA, startnine su besplatne, jer je Porsche već napravio uplatu za njih, napominje Neira.

Utrka je zanimljiva i jer ne postoji ciljna linija, umjesto toga, pokretna ciljna linija pod nazivom presretačko vozilo koje kreće 30 minuta nakon starta trke – lovi trkače. Kada nekoga prestigne, trčanje je za tu osobu gotovo. Kada se trči App Run, catcher car je virtualan, ali učesnici organizovane utrke u Sarajevu, trčat će pod budnim okom Porsche Taycan, koji će biti simboličko presretačko vozilo.

Neira ističe da je ovo jedina utrka na svijetu na kojoj nije bitno koliko dugo se trči i dokle se stigne: Trčiš koliko možeš, jer nema cilja, kada te catcher car „ulovi“ trka je za tebe gotova i možeš početi slaviti. Bez obzira da li neko pređe 2 ili 20 kilometara, svi su dali svoj doprinos velikom zajedničkom cilju.

Osim organizovane lokacije za App Run, organizovano će se trčati i u kampusu Sveučilišta u Mostaru, te zahvaljujući mladim rekreativcima i sportistima Emini i Amaru Ćehajiću i u Bihaću. Za sve one koji nisu u jednom od gradova koji ima organizovani App Run, aplikacija nudi mogućnost da trče zajedno sa cijelim svijetom i doprinesu plemenitom cilju, gdje god se nalazili: na cesti, atletskoj stazi, u gradu ili na planini, u društvu ili solo.

Startnina za utrku iznosi 20 KM i 100% tog iznosa odlazi u Fondaciju Wings For life. Za utrku se moguće prijaviti na službenim stranicama Wings for Life World Run, putem linka za prijavu: Wings For Life World Run 2023.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.