Konstituirajuća sjednica Sabora IZ u BiH

Molim vas da svoju predanost i lojalnost ovom časnom tijelu utemeljite na vjeri u Boga.
Održana konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora Islamske zajednice u BiH_644dcc0cd76df.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu danas je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Za predsjednika Sabora za mandatni period 2022-2026. godina izabran je Edhem Bičakčić, za potpredsjednike Mirza Šabić i Mustafa Gobeljić, dok je za sekretara Sabora ponovo izabran Faruk Hašimović.

Izboru rukovodstva i radnih tijela Sabora prethodilo je polaganje zakletve, nakon čega se sabornicima obratio i reisul-ulema Husein-ef. Kavazović, koji im je uputio čestitke i poručio da trebaju da časno služe muslimanima koji su ih izabrali.
„Molim vas da svoju predanost i lojalnost ovom časnom tijelu utemeljite na vjeri u Boga, na predanosti dini-islamu, na poštivanju Ustava i na tradiciji našeg institucionalnog organiziranja, kao slobodne zajednice muslimana, u slobodnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini. Čuvajmo ovu našu Islamsku zajednicu, jer je ona dragulj koji ne krasi druge muslimanske narode u svijetu“, kazao je reisul-ulema.

Sjednici su prisustvovali i zakletvu položili novoizabrani zastupnici Islamske zajednice u Srbiji u Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini: dr Rešad ef. Plojović, hfz. Abdurrahman ef. Kujević, hfz. dr Almir Pramenković, msc. Harun Eminagić i prof. Harun Preljević.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.