Profesori FIS-a na panelu sa profesorima Bogoslovskog fakulteta

Ovo je bila jedinstvena prilika da profesori dva fakulteta razmijene viđenja, iskustva, saznanja i analiziraju perspektive djelovanja u ovim važnim oblastima.
Profesori FIS-a na panelu sa profesorima Bogoslovskog fakulteta_644a7fd31ccf2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Palati Srbija je održan niz panel diskusija na kojima su učestvovali profesori Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru i profesori Bogoslovskog fakulteta u Begradu.

Na prvoj sesiji učestvovao je prof. dr Mevlud Dudić na temu: ,,Versko obrazovanje u 21. veku – perspektiva i usklađenost sa obrazovanjem u javnim školama u Republici Srbiji, u kojoj je analizirano stanje verskog obrazovanja i presprektive razvoja.“

Na drugom panelu učestvovao je prof. dr Hajrudin Balić, a tema panela bila je: ,,Verski život, obrazovanje i komunikacija na društvenim mrežama.“

Na trećem panelu učestvovao je prof. dr Almir Pramenković, na temu: ,,Versko obrazovanje i karijeka budućih teologa.“

Ovo je bila jedinstvena prilika da profesori dva fakulteta razmijene viđenja, iskustva, saznanja i analiziraju perspektive djelovanja u ovim važnim oblastima.

Skup je održan pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama, pri Ministarstvu pravde, Vlade Republike Srbije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.