Studenti FIS-a važe za najtalentovanije mlade ljude

Osoba koja temeljno uči, radi i osloni se na Allaha svaku prepreku savladati može.
2D6F1509-FF77-4C5D-B81E-A6E55E5AB31B
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Studenti FIS-a važe za najtalentovanije mlade ljude. Jedan od njih je i student druge godine, koji je u samo dva ispitna roka položio sve ispite sa desetkom. Kako kaže, mnogi nisu mogli vjerovati u to.

“Kada sam to govorio nekim ljudima i oni koji su to čuli, rekli su mi ti si lud, to nije moguće da neko učini. Međutim, svršenik Medrese, osoba koja temeljno uči, radi i osloni se na Allaha svaku prepreku savladati može. Ništa uz Svemogućeg nije nemoguće”, rekao je student FIS-a Ilhan Suvodolac.

Studenti Fakulteta za Islamske stuje gostujući na Sandžak televiziji naglasili su da je u planu i prva naučna konferencija.
“Te konferencije generalno organiziraju ljudi koji imaju visoke reference iza sebe. Međutim, sada će studenti imati priliku da tako nešto urade i iskažu svoj potencijal, a naučna konferencija će biti organizirana na FIS-u”, naglasio je Adin Balija, student FIS-a.

On vodi mekteb u Novopazarskoj banji, a broj prolaznika je, kako ističe,  rekordan.
“Nikada nismo imali preko 50 mekteblija, što je lijepa brojka i što govori o visokoj svijesti njihovih roditelja, jer su oni odlučili da svoju djecu pošalju u džamije, u Allahove kuće, da ih maknu sa ulica, jer na ulicama se sigurno ništa dobro ne može naći”, zaključio je student FIS-a.

Znanje kao i sat držiš u džepu i nemoj ga izvlačiti samo zato da pokažeš kako ga imaš, jer pametan čovjek nikada neće reći da zna sve.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.