Vojna provokacija u Beogradu

Jer „u ovoj zemlji svaka laž na kraju postane istina“ (Dobrica Ćosić).
9D86C5BD-3BFB-4D84-B393-13286907B7F1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Dragi Bošnjaci i cijenjene Bošnjakinje ma gdje bile, BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Danas je drugi dan Ramazanskog bajrama!

Danas je Dan šehida, bosanskih sinova i kćeri, kojima dugujemo sadašnju bosansku slobodu!

Proučimo im od srca Fatihu uz dovu Svevišnjem Allahu da nam budu šefāʿadžije na Sudnjemu Danu!

Danas je Dan bosanskih gazija, koji budno prate današnju vojnu provokaciju u Beogradu, gdje je nelegalno nazočni i srpsko antibosansko rukovodstvo: Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Oni su danas u Beogradu da utvrde lekciju o najmonstruoznijoj srpskoj laži o tome da Sarajevo nije bilo pod najdužom srpskom opsadom u modernoj povijesti – 1425 dana, što je tri puta duže od opsade Staljingrada.

Jer laž je koncept srpske filozofije života, kojeg je otac srpske nacije Dobrića Ćosić ovako definirao u trilogiji svoga romana „Deobe“ –
– Lažemo da bi obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, lažemo da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno… Laž je nužda: biološka, psihološka, nacionalna, politička… Beograd u ovim danima – to je apokalipsa laži. (Ćosić, Deobe, 2017: 96-97).

Jer „u ovoj zemlji svaka laž na kraju postane istina“ (Dobrica Ćosić).

To je, možda, bilo nekada, ali nakon Haaga, gdje je dešifrirana srpska laž za sva vremena, to nije više tako i nikad više to neće biti tako da srpska laž postane istina ma koliko Aleksandar Vučić i Milorad Dodik arlaukali danas u Beogradu.

Njihova laž služi njima za nove zločinačke pohode na susjede, a nama u Bosni je njihova srpska laž alarm za buđenje i poziv da se ujedinimo protiv novog genocidnog plana nad našim narodom.

Pozivam, zato, bosanske prvake, koji imaju vlast u Bosni da ujedine svoju volju, znanje i energiju protiv udruženog antibosanskog zločinačkog poduhvata, koji nije više Dodikovo blefiranje, već otvoreni beogradski plan da se zaustavi normalan razvoj bosanske države i društva kako bi se u Bosni napravio kaos, zasnovan na srpskoj patološkoj laži da Sarajevo nije bilo pod opsadom, već da su se srpski snajperisti i tobdžije na brdima oko Sarajeva branili od golorukih sarajevskih mudžahida.

Bošnjaci moji,
Pozivam vas, također, da cijenite američki stav, kojeg je ambasador Michael Murphy ovih dana jasno artikulirao u Beogradu:
– Predsjednik RS-a Milorad Dodik krenuo je opasnim putem. Njegove prijetnje su zaista neodgovorne, a njegova retorika je zapaljiva. Nemoguće je izvršiti secesiju od BiH, ne postoji ustavni osnov za to. On negira genocid u Srebrenici, prijeti da će oduzeti pravo na slobodu štampe i okupljanja. Ali, gledajte, mislim da je dio razloga u tome da Dodik pokušava odvratiti pažnju od vlastitih promašaja i nemogućnost njegove vlasti da izbjegne stavljanje Republike srpske pod financijsku hipoteku. Implikacije mogu biti ozbiljne. Ako vjeruje da će Sjedinjene Države stajati po strani dok on uporno bira da vodi Bosnu i Hercegovinu putem konflikta, vara se. Štitit ćemo Bosnu i Hercegovinu… Politika SAD-a prema BiH se nije promijenila. Podržavamo teritorijalni suverenitet, integritet BiH. Nikad nećemo pregovarati o budućnosti BiH i nikada nećemo odstupiti od naše predanosti građanima ove zemlje.

Uvjeren sam da Bosna u ovom trenutku nema boljeg i pouzdanijeg partnera i prijatelja od Sjedinjenih Američkih Država. Američki i bosanski interesi su ujedinjeni pred izazovima, koje Dodik neprestano provocira uz prešutnu podršku Beograda i aktivno huškanje Rusije.

Antiamerički istupi u posljednje vrijeme od nekih ahmaka u Bošnjaka su neodgovorni i hazardni za bosansku naciju i državu.

S tim treba odmah i bezuvjetno stati u interesu mira i sigurnosti našeg naroda i u interesu suvereniteta i teritorijalnog integriteta bosanske države.

To dugujemo bosanskim šehidima, kojih se danas sjećamo sa pijetetom i zahvalnošću Svevišnjem Allahu što nas je počastio njihovom blizinom.

To dijelimo sa bosanskim gazijama, kojima vjerujemo da su spremni za nove gazijske poduhvate protiv straha, protiv genocida i protiv udruženog zločinačkog poduhvata ma otkud dolazio.

Neka živi naša narod i naša Bosna! Amin!
Neka živi bosanski Hižaslav! Amin!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.