Predavanje za žene u kulturnom centru ”Sandžak” u Beču

Jako nam je važno da se družimo i da žene imaju priliku da pored svojih obaveza, izdvoje i vrijeme za sebe i za ovakva druženja.
U Kulturnom centru Sandžak u Beču upriličeno predavanje za žene_643ca865f181e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U organizaciji Udruženja žena „Verda“ u Kulturnom centru Sandžak u Beču, upriličeno je heftično predavanje za žene. Ovakva predavanja su im, kako ističu iz Udruženja žena „Verda“, sada već ustaljena i ona se održavaju na nivou svih džemata.
Predsjednica Udruženja žena „Verda“ Beada Zukorlić ističe da su žene prepoznale značaj ovakvih predavanja i da su džamije često pune.

„Kada organiziramo ovakva predavanja, sestre imaju priliku da čuju ajete iz Kur’ana Časnog, hadise, tefsire. Ovakve prilike koristimo da se družimo, da se sastajemo. Jako nam je važno da se družimo i da žene imaju priliku da pored svojih obaveza, izdvoje i vrijeme za sebe i za ovakva druženja. Kroz naše udruženje koje postoji već 12 godina nudimo sve ono što je svim ženama najpotrebnije.“

Naglašava da je zadovoljna funkcioniranjem Udruženja, te željom članica da učestvuju u svim aktivnostima.
„Svaki džemat ima ženski sektor i u tom sektoru ili odboru imamo 10 sestara, hvala Allahu sve je više džemata i nas je sve više. Pored ovih odbora mi do sada imamo negdje preko 200 aktivnih članica koje mnogo dobrinose ovom udruženju, kako kroz brojne humanitarne aktivnosti, tako i kroz pripremu hrane i svega što je potrebno kako bismo realizirali naše aktivnosti. Manifestacija koja je održana a gdje je prisustvovalo preko 500 žena je zaista dovoljan pokazatelj koliko nam je ovo Udruženje potrebno i koliko ono doprinosi našem društvu.“

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.