Delegacija SPP prisustvovala svečanom iftaru u organizaciji BNV

Mjesec ramazan ima posebno mjesto u našoj lijepoj i bogatoj tradiciji, a neizostavan dio te tradicije jesu i zajednicki iftari.
C745E7CE-52A1-4A83-B08E-F0DDBB0C15B5
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Bošnjačko nacionalno vijeće upriličilo je svečani iftar, kom su, na poziv predsjednice dr Pramenković, prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, državnih institucija, kao i predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života u Sandžaku.

Delegaciju SPP na čelu sa predsjednikom Zukorlićem činili su ministar Edin Đerlek, predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić, Jonuz Džanković, Muhamed Zukorlić, Haris Halitović i Kemal Zekić.

Ovom prilikom predsjednica BNV dr Misala Pramenković se, u svojstvu domaćina, obratila prisutnima.

“Mjesec ramazan ima posebno mjesto u našoj lijepoj i bogatoj tradiciji, a neizostavan dio te tradicije jesu i zajednicki iftari, bilo da se organiziraju na porodičnom nivou ili u krugu prijatelja. Jedna od glavnih odlika ramazana je, između ostalog, i to što spaja ljude i popravlja međuljudske odnose”, istakla je predsjednica.

Predsjednica se, u ime BNV, zahvalila svima na prisustvu, uz želju da ostatak ramazana provedemo u dobrom zdravlju, ibadetu i činjenju dobrih djela.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.