UNI kafe u akciji humanosti

Sve su kapacitete iskoristili da pomognu onima kojima je neophodno kako bi Ramazan proveli u blagostanju i miru.
Ilustracija: Jamila Rasem
Ilustracija: Jamila Rasem
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mladost restorana u okviru Univerziteta u Novom Pazaru pravi iftare i nosi onima kojima je neophodno. Tako će biti do kraja ramazana.

–U saradnji s Univerzitetom u Novom Pazaru, došli smo na ideju da iskoristimo kapacitete ovog restorana čija je, inače, praksa da ne radi u vrijeme ramazana. Iskoristili smo mogućnost da učinimo dobro djelo zajedno s našim donatorima, Sandžak televizijom, studentima, ljudima iz inostranstva, a u akciju se uključila i Stranka pravde i pomirenja, kaže Džemil Pepić.

Sve su kapacitete iskoristili da pomognu onima kojima je neophodno kako bi Ramazan proveli u blagostanju i miru.

–Imamo jednu bazu domaćinstava koje ćemo opskrbljivati sve vrijeme trajanja ramazana. Nudimo pileće specijalitete, kuhana jela, salate, dostavljamo limunade, sve što sofra treba da sadrži u toku iftara.

Osoblje restorana također vrši podjelu iftara. Pozivaju sve zainteresovane da se pridruže tako što će se javiti u prostorije Uni Caffe-a, a na instagram profilu je i žiro račun restorana. Vjerujemo da će ovakve akcije biti nastavljene i kasnije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.