UNI kafe u akciji humanosti

Sve su kapacitete iskoristili da pomognu onima kojima je neophodno kako bi Ramazan proveli u blagostanju i miru.
Ilustracija: Jamila Rasem
Ilustracija: Jamila Rasem
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mladost restorana u okviru Univerziteta u Novom Pazaru pravi iftare i nosi onima kojima je neophodno. Tako će biti do kraja ramazana.

–U saradnji s Univerzitetom u Novom Pazaru, došli smo na ideju da iskoristimo kapacitete ovog restorana čija je, inače, praksa da ne radi u vrijeme ramazana. Iskoristili smo mogućnost da učinimo dobro djelo zajedno s našim donatorima, Sandžak televizijom, studentima, ljudima iz inostranstva, a u akciju se uključila i Stranka pravde i pomirenja, kaže Džemil Pepić.

Sve su kapacitete iskoristili da pomognu onima kojima je neophodno kako bi Ramazan proveli u blagostanju i miru.

–Imamo jednu bazu domaćinstava koje ćemo opskrbljivati sve vrijeme trajanja ramazana. Nudimo pileće specijalitete, kuhana jela, salate, dostavljamo limunade, sve što sofra treba da sadrži u toku iftara.

Osoblje restorana također vrši podjelu iftara. Pozivaju sve zainteresovane da se pridruže tako što će se javiti u prostorije Uni Caffe-a, a na instagram profilu je i žiro račun restorana. Vjerujemo da će ovakve akcije biti nastavljene i kasnije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.