Nemojte više da se lažemo

Zbog njihovih neispunjenih obećanja i prevara, u kojima su ogrezli, međunarodni političari Bošnjake sada nazivaju lažovima!
1570A643-D72E-4C51-8424-630CA94E4FA5
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Krajnje je vrijeme da Bošnjaci pogledaju istini u oči. Samoobmanjivanje nije način koji će pomoći da se pronađe put, put koji vodi ka izlasku iz ovog, zaista teškog stanja. Gorka je činjenica da alternative više nema. Ili spas ili propast! Samo jedno od ovo dvoje, može se odabrati. Pravo na izgovor i opravdanje je odavno izgubljeno. Današnjica je više nego okrutna. Islamofobija, koja sve više uzima maha, sigurno će izbrisati sa lica zemlje sve one koji joj se nisu u stanju suprotstaviti. To suprostavljanje nije snagom mišića, nego znanjem proizašlim iz iskrenog imana. Svaki čovjek koji vjeruje u Jednog Boga i posljednjeg poslanika Muhammeda a.s. mora toga biti svjestan.

A, u kakvom je stanju bošnjački narod danas? Iskreno rečeno, groznom. Groznom iz jednog jedinog razloga, zbog svog licemjerstva! Licemjerstva koje je zavladalo društvom od njegovog vrha do dna. Čast samo zaista rijetkim izuzetcima, zbog čijeg imana Svevišnji ne prestaje spuštati svoju milost i bereket na ovaj narod. Lažna politička podjela, koja je trenutno na sceni, samo je dimna zavjesa iza koje se najviše kriju goli lični interesi. Nezasita pohlepa za vlašću, novcem i materijalnim dobrima zaslijepila je skoro sve Bošnjake koji se za nešto pitaju. Zar je malo uništenih tvornica i preduzeća koja su prije toga doslovno zakonito opljačkana? Zar je bilo malo finansijskih pronevjera i afera? Zar je malo sudskih nepravdi i tužilačkih prevara? Da li smo svjesni u kakvo smo se stanje doveli, najviše svojom krivicom, ali zahvaljujući i velikoj pomoći naših nazovi prijatelja. Znamo li u kakvoj anarhiji živimo. Kritikujemo one koji kradu samo zato što nam je krivo što mi nismo na njihovom mjestu Prosto je neshvatljivo da nakon svega što je ovaj narod proživio i preživio, sada sebi dozvoli da sam ide, a i bude vođen u vlastitu propast.

Svako zašto ima svoje zato. Bošnjaci su tu gdje jesu jer su zaboravili na osnovne postulate svoje vjere. Podjednako su se odmakli od vjerskih šartova obični ljudi kao i njihova avangarda, inteligencija i ulema. Kocka, alkohol, droga i amoral doslovno razjedaju bošnjačko biće, pred očima onih koji bi toj pošasti bar morali pokušati stati na put. Ali, naše vođe, imaju puno prečeg posla. Vrijeme trajanja mandata je neizvjesno i moguće kratko, da bi se finansijski obezbijedila i njihova praunučad. Kako je jadno i bijedno slušati te bezkaraktere kako navodno brane državu i vjeru. A, oni su ti koji državu ruše, a vjeru zapostavljaju, braneći svoj komoditet!

Za kratko vrijeme je jeftino rasprodat i kapital teško stečenog ugleda tokom krvave agresije! U islamu nema mjesta laži, prevari i podlosti. A, ovo je izdaja. Jer, oni su se odrodili od svog naroda i prepustili ga dušmanima i zlu. Gdje su njihovi primjeri iskrenosti i požrtvovanja u interesu kolektiviteta? Nema ih jer se iza zatamnjenih automobilskih stakala i zabunkerisanih kancelarijskih fotelja današnjica ne vidi. Oni žive odrođeni život, sami sebi su dovoljni. Zbog njihovih neispunjenih obećanja i prevara, u kojima su ogrezli, međunarodni političari Bošnjake sada nazivaju lažovima!

Jedini način na koji Bošnjaci muslimani mogu prevazići ovo tegobno stanje u kome se nalaze je da rade na tome da sami sebe pokušaju izliječiti. Jer, davno je rečeno da onaj ko želi da promijeni svijet, treba prvo promijeniti sebe. Povratak onim životnim načelima koji čovjeka čine čovjekom, a osnovni su postulati dinske vjere, to garantuje. A, mijenjati sebe, znači kloniti se harama i poroka, želiti svakome dobro i činiti ono što bi i sami voljeli da nama drugi čine. Na taj način bi se lahko mogli prepoznati oni pojedinci koji u svojoj iskrenosti prednjače, a imaju i znanje kojim zaslužuju da budu na našem čelu. To je ono što bi našoj državi, Allahovom milošću, osiguralo budućnost, a nama vratilo naše nekadašnje, sada već davno zaboravljeno dično ime. Pravovijerni!

Konačno je došlo vrijeme da pokušamo ponovo da postanemo vlasnici svoje časti, jer ono po čemu su se Bošnjaci prepoznavali, ono što ih je kroz vijekove uzdizalo i odvajalo od drugih, oduvijek je bio njihov nam, to jest ponos i dostojanstvo! Ovaj odabrani mjesec, Ramazan, u kome smo sada, velika nam je prilika za novi početak!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.