Robot koji čisti za vašim mačkama

mala kutija koja ima futuristički izgled, ali ne radi ništa drugo osim što se rotira svaki put kad mačka izađe iz kutije nakon obavljenog posla, a kako bi odvojila čist posip od prljavog.
lr3c_2
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Kućni ljubimci nisu igračke, pa su s njima pune ruke posla. Mačke su donekle jednostavnije od pasa, jer ne moraju u šetnju u svitanje, ali to ne znači da ne traže pažnju. Čistije su i znaju šta rade, ali za njima ipak mora da se čisti. Litter Robot 4 to može umesto vas, naravno ako imate dovoljno novca.

Whisker je dakle napravio robota koji brine o čistoći mačjeg toaleta, drugim rečima – automatsku kutiju s posipom. Nisu je izmislili juče, pa se o njoj priča još od 2005. godine, a u pitanju je mala kutija koja ima futuristički izgled, ali ne radi ništa drugo osim što se rotira svaki put kad mačka izađe iz kutije nakon obavljenog posla, a kako bi odvojila čist posip od prljavog.

Korisnici posip menjaju jednom nedeljno, što zvuči kao san. Snovi su skupi, pa i ovaj košta 699 dolara. Sigurno je da nema mnogo onih koji svom ljubimcu mogu da priušte ovaj toalet iz budućnosti, ali je ideja zabavna. Ostaje nam da se nadamo da će jednog dana biti i pristupačna.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.