Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz općeg znanja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Direktor medrese „Gazi Isa-beg“ naglasio je da je ponosan jer je više od petine učenika ove škole, prethodno polugostište završilo sa skroz odličnim uspjehom.
Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz općeg znanja_64093d5e890dd.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U biblioteci Fakulteta za islamske studije organiziran je tradicionalni kviz općeg znanja za sve učenike i učenice Medrese „Gazi Isa-beg“.
Kvizu je prisustvovao i predsjednik Mešihata IZ-e, muftija dr Mevlud ef. Dudić. U svom obraćanju muftija Dudić je istakao da su učenici Medrese „Gazi Isa-beg“ ponos cijelog Sandžaka, te da se sa ovom školom nijedna druga ne može uporediti.

„Vi ste baš danas ovdje kada se neki takmiče ko će da kupi više cvijeća i tako dalje, i da pošalju poruku da žena muslimanka jedan dan vrijedi, vi ste danas poslali poruku da se mi takmičimo u mnogo bitnijim, krupnijim i značajnijim stvarima. Baš ovdje na mjestu gdje je Isa-beg Ishaković sagradio prvu džamiju i prvu školu 1461. godine. Ponosan sam da u okviru islamske zajednice imamo ovakvu školu, direktora, profesore, a posebno vas učenike.“, poručio je muftija Dudić
Direktor medrese „Gazi Isa-beg“ naglasio je da je ponosan jer je više od petine učenika ove škole, prethodno polugostište završilo sa skroz odličnim uspjehom.

„Doista ovaj put podučavanja je dug, ujedno i težak i umoran. On je težak i umoran za one koji podučavaju i za one koji se podučavaju. Nakon ovakvih prigoda, skupova, posebno nakon ovakvog znanja, ovaj umor prerasta u slast i užitak. Doista, nema čovjek riječi da opiše i da kaže nakon ovih sahat ipo teških pitanja i odgovora, ne samo kada je vjersko znanje u pitanju već i kada je svjetovno znanje u pitanju. Molim Uzvišenog Allaha da vam podari svaki hajr i dobro, da vaše profesore obilato nagradi i da svima vama i nama olakša put za džennet jer uistinu najkraći put za džennet jeste za onog koji se opredijeli da traži znanja.“, kazao je hfz. Adnan ef. Dupljak

Prvo mjesto u takmičenju osvojilo je odjeljenje muške medrese u Novom Pazaru Ia1 koje su činili: Sadžid Pramenković, Tarik Šabaredžović i Hamza Šaćirović. Drugo mjesto osvojilo je odjeljenje ženske medrese u Rožajama IIIc koje su činile: Emina Kurpejović, Kanita Kurpejović i Almasa Redžepović, i treće mjesto osvojilo je odjeljenje muške medrese IIIa1 koje su činili: Zeid Plojović, Hamza Ejupi i Talha Jonuzi.

Nakon dodjele nagrada za prva tri mjesta u takmičenju, nagrade su dodijeljene i svim učenicima i učenicama koji su ostvarili skroz odličan uspjeh u prethodnom polugodištu, kao i onim učenicima i učenicama koji nisu napravili nijedan izostanak u prethodnom polugodištu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.