Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz općeg znanja

Direktor medrese „Gazi Isa-beg“ naglasio je da je ponosan jer je više od petine učenika ove škole, prethodno polugostište završilo sa skroz odličnim uspjehom.
Medresa “Gazi Isa-beg” organizirala kviz općeg znanja_64093d5e890dd.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U biblioteci Fakulteta za islamske studije organiziran je tradicionalni kviz općeg znanja za sve učenike i učenice Medrese „Gazi Isa-beg“.
Kvizu je prisustvovao i predsjednik Mešihata IZ-e, muftija dr Mevlud ef. Dudić. U svom obraćanju muftija Dudić je istakao da su učenici Medrese „Gazi Isa-beg“ ponos cijelog Sandžaka, te da se sa ovom školom nijedna druga ne može uporediti.

„Vi ste baš danas ovdje kada se neki takmiče ko će da kupi više cvijeća i tako dalje, i da pošalju poruku da žena muslimanka jedan dan vrijedi, vi ste danas poslali poruku da se mi takmičimo u mnogo bitnijim, krupnijim i značajnijim stvarima. Baš ovdje na mjestu gdje je Isa-beg Ishaković sagradio prvu džamiju i prvu školu 1461. godine. Ponosan sam da u okviru islamske zajednice imamo ovakvu školu, direktora, profesore, a posebno vas učenike.“, poručio je muftija Dudić
Direktor medrese „Gazi Isa-beg“ naglasio je da je ponosan jer je više od petine učenika ove škole, prethodno polugostište završilo sa skroz odličnim uspjehom.

„Doista ovaj put podučavanja je dug, ujedno i težak i umoran. On je težak i umoran za one koji podučavaju i za one koji se podučavaju. Nakon ovakvih prigoda, skupova, posebno nakon ovakvog znanja, ovaj umor prerasta u slast i užitak. Doista, nema čovjek riječi da opiše i da kaže nakon ovih sahat ipo teških pitanja i odgovora, ne samo kada je vjersko znanje u pitanju već i kada je svjetovno znanje u pitanju. Molim Uzvišenog Allaha da vam podari svaki hajr i dobro, da vaše profesore obilato nagradi i da svima vama i nama olakša put za džennet jer uistinu najkraći put za džennet jeste za onog koji se opredijeli da traži znanja.“, kazao je hfz. Adnan ef. Dupljak

Prvo mjesto u takmičenju osvojilo je odjeljenje muške medrese u Novom Pazaru Ia1 koje su činili: Sadžid Pramenković, Tarik Šabaredžović i Hamza Šaćirović. Drugo mjesto osvojilo je odjeljenje ženske medrese u Rožajama IIIc koje su činile: Emina Kurpejović, Kanita Kurpejović i Almasa Redžepović, i treće mjesto osvojilo je odjeljenje muške medrese IIIa1 koje su činili: Zeid Plojović, Hamza Ejupi i Talha Jonuzi.

Nakon dodjele nagrada za prva tri mjesta u takmičenju, nagrade su dodijeljene i svim učenicima i učenicama koji su ostvarili skroz odličan uspjeh u prethodnom polugodištu, kao i onim učenicima i učenicama koji nisu napravili nijedan izostanak u prethodnom polugodištu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.