“Jaka žena – stub opstanka društva”

U narednom periodu imamo u planu organizirati puno tribina i seminara, a sve u cilju osnaživanja žene kao majke, kao stuba porodice.
Zenska-mreza
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja nastavlja sa svojim aktivnostima. Ovog puta organizirana tribina pod nazivom: “Jaka žena – stub opstanka društva”. Na tribini su govorile:

– Sadika Džanković, predsjednica IO Ženske mreže SPP-a,
– Atifa Šaljić – prof. bosanskog jezika,
– Denisa Međedović – magistar islamskih nauka,
– Sabaheta Kajtazović – privatna preduzetnica,
– Nedžla Zukorlić – polaznica hifza Škole Kur’ana Časnog.
Poručeno – ženi se ne ukazuje ljubav niti poklanja pažnja samo jednog dana u godini. Žena je, kao majka, sestra, kćerka i supruga glavni temelj jednog društva.

“Imali smo dobar odziv, jer se veliki broj žena pojavio. Ova tribina posvetila je pažnju ženama – da ne bude to samo jedan dan u godini, kao dan gdje će žena biti uvažena. Naš je cilj i plan da svaki dan bude dan posvećen ženama. Žena je majka, kćerka, supruga, vaspitačica, pravnica, preduzetnica, odbornica, poslanica. U narednom periodu imamo u planu organizirati puno tribina i seminara, a sve u cilju osnaživanja žene kao majke, kao stuba porodice”, ističe predsjednica IO Ženske mreže SPP-a Sadika Džanković.

Moderator tribine bila je Binasa Muratović. Cijelu emisiju pogledajte u večerašnjem programu STV.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.