Život vrijedan življenja

Autorica Gutić je svojim izlaganjem dotakla u ruh u prisutnih.
Lejla_Gutic_promocija_New_York_10feb2023
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U New Yorku je u petak, 10. februara 2023.godine u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru – Richmond Hill, održana promocija knjige “Život vrijedan življenja”, autorice Lejle Gutić.

Radi se o prvjencu književnog stvaralaštva Lejle Gutić, koja je u povodu promocije doputovala iz rodnog Plava kako bi sa nama podijelila životno iskustvo koje je prenijela na papir, s’ ciljem da ohrabri svakog čitaoca da je veza s Uzvišenim Allahom potrebna svakom insanu, bez čega bi naša uloga na ovom Dunjaluku bila totalno besmiselna.

Autorica Gutić je svojim izlaganjem dotakla u ruh u prisutnih.

Glavni imam Islamske zajednice Nermin-ef. Huseinović učenjem ašareta iz Kur’ana časnog, te učenjem dove za sve žrtve strašnog zemljotresa u Turskoj i Siriji, inšallah šehide, njihove unesrećene porodice.

Naše lijepe djevojčice Selma, Alma i Dina Musić, kao Alta Srdanović, proučile su dove i Ilahije.

Prisutnima se obratio i zahvalio član Upravnog odbora Mirsad Bašić, te je zaželio dobrodošlicu našoj gošći i autorici knjige “Život vrijedan življenja” Lejli Gutić.

Organizator promocije je Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku, kao i Asocijacija muslimanskih sestara (AMS), dok je promociju moderirala Adila Todić.

Na kraju večera organizatori su upriličili bogat sobet.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.