Vratiti autoritet svim nosiocima znanja

svako sedmo dijete ne samo da je korisnik već je i diler narkoticima što je jedan strašan podatak.
Rektor IUNP: Nije bilo incidenta, sarađujemo sa agencijom Berk, nismo angažovali druge agencije_627b0f97c1da8.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Škole bi trebalo da dobiju stručna lica, koja bi bila akreditovana. Cilj je da prate rizike i primjenjuju mjere kada je ugrožena bezbjednost djece, rečeno je na prvoj Nacionalnoj konferenciji o bezbjednosti u školama, kojoj je prisustvovao i narodni poslanik dr Jahja Fehratović kao i predstavnici Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru predvođeni rektorom

“Različiti stručnjaci su ukazali na izazove koji postoje od sigurnosti u saobraćaju, opasnosti korištenja narkotika. Jedan podatak, na nivou Srbije prema istraživanjima svako sedmo dijete ne samo da je korisnik već je i diler narkoticima što je jedan strašan podatak. Pogotovo je to izraženo u većim gradovima ali i u našim manjim sredinama, kaže prof. dr Suad Bećirović rektor UNINP.

Zadatak akademske zajednice je iznaći adekvatna rješenja.
“Rješenje počinje prije svega na način da se nastavnicima, učiteljima, svim nosiocima znanja  vrati autoritet koji je od 90-tih godina ugrožen. Omalovažen je ne samo s finansijskog aspekta kada je tih godina nastavniku plata bila 5 maraka. Mora da se zna da je učitelj, nastavnik pa do profesora, autoritet.

Inače, rektor Bećirović podsjetio na napredak u oblasti obrazovanja u Sandžaku, kao i značaj Međunarodnog dana žena u nauci gdje Internacionalni ima svoje predstavnice u svakoj naučnoj oblasti. Također, na Internacionalnom je zvanično završena i Nedjelja pomoći žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji i još jednom potvrđena humanosti i uposlenih i studenata.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.