Vraćanje bezbrižnog sna

Veoma je bitno kod djece razviti osjećaj humanosti, jednakosti, osjećaja da mogu i žele pomoći drugima i da je to dio naše lijepe vjere islama.
POLAZNICI PREDŠKOLSKE USTANOVE “REUDA” POŽELJELI DJECI SIRIJE I TURSKE VRAĆANJE BEZBRIŽNOG SNA_63eb939ca5b1f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Djeca iz predškolske ustanove “REUDA” su na svoj način, uz dovu i izradu “jastučića bezbrižnosti” poželjeli djeci Turske i Sirije, nakon iskušenja koje ih je snašlo u zemljotresu, miran život i bezbrižan san.

Projektu su se odazvali i roditelji djece koji su sakupljali pomoć (sadaku) u manjoj kutiji za tu namjenu za djecu zemalja pogođenih zemljotresom. I ovo je jedan od načina da djeca nauče i vaspitavaju se da pomažu onima koji našu pomoć trebaju.

Inicijator i koordinator projekta bila je dipl. vasp. Binasa Muratović.
,,Cilj ovog projekta – kako navodi vaspitačica Binasa- jeste da djeci usadimo osjećaj odgovornosti i saosjećanja sa onima koji su iskušani teškim i bolnim iskušenjem. Zato je veoma bitno kod djece razviti osjećaj humanosti, jednakosti, osjećaja da mogu i žele pomoći drugima i da je to dio naše lijepe vjere islama. Istinska sreća je u davanju i pomaganju i, kako znamo, vjernici ne mogu biti spokojni i sretni dok negdje nevini pate, pogotovo djeca.

Mališani Reude su, na svoj način, dali svoj iskreni doprinos pomoći drugima, uz dovu da sva djeca svijeta imaju bezbrižan san.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.