Štand za prikupljanje pomoći Turskoj i Siriji

Svi oni koji reše da daju pomoć u robi, neka gledaju da to bude lijepo zapakovano u paketima, da piše šta se upravo nalazi u tom paketu.
Sadika-Dzankovic-Zenska-mreza-SPP-13.02.2023
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Dok u Turskoj i Siriji traje potraga za nestalima tokom razornog zemljotresa, prikupljanje pomoći ugroženima se organizuje širom svijeta.

Želeći da olakšaju narodu Turske i Sirije Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja i Mladi Stranke pravde i pomirenja organizirali su štand na trgu Gazi Isa-bega, gdje će se u narednim danima prikupljati pomoć.

“Mi smo danas ovdje postavili stand da bismo prikupljali pomoć u novcu. Svakako da akcija pomoći može biti sprovedena i u prikupljanju odjeće i obuće. Ovom prilikom bih molila sve one koji žele da se priključe i da budu dio humanitarne akcije, da od danas do 15. februara u vremenu od 09 do 16h doću ovdje i budu dio te humanitarne akcije, kako bismo taj narod koji je pogođen ovim teškim iskušenjem pomogli i kako bi naša pomoć stigla do njih.”, kazala je Sadika Džanković

Ona je apelovala na sve one koji žele da doniraju robu, da to budu stvari koje će biti od koristi narodu Turske i Sirije.

“Svi oni koji reše da daju pomoć u robi, neka gledaju da to bude lijepo zapakovano u paketima, da piše šta se upravo nalazi u tom paketu. Molila bih još jednom da to bude korisno i da ljudi to mogu da iskoriste. Pomoć u robi može da bude jakne, kaputi, čizme, grijalice, razna druga odjeća i obuća koja će im koristiti, ćebad i tako dalje.”

Kako je objavila Ambasada Turske u Srbiji, osim tople odjeće i obuće potrebni su i šatori, vreće za spavanje, konzervirana hrana, proizvodi za higijenu i pelene, ručne lampe, eksterne baterije i agregati.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.