SPP i SDA traže krivičnu odgovrnost

Ukoliko tužilaštva po službenoj dužnosti nisu preduzela nikakve mjere, odbornički klubovi SPP i SDA Sandžaka podnijeće krivične prijave protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi i Štabu za vanredne situacije.
SPP i SDA traže krivičnu odgovrnost – Da li je Tužilaštavo pokrenulo postupke zbog smrti dvojice građana_63eb99d549898.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka obratile su se Osnovnom i Višem tužilaštvu u Novom Pazaru tražeći odgovore o dešavanjima tokom nedavnih poplava u ovom gradu.

Oni su od tužilaštava tražili informacije da li su, po službenoj dužnosti, pokrenuli postupke radi utvrđivanja činjenica i okolnnosti koje su dovele do smrti dvojice građana Novog Pazara 19. januara.

Takođe, zahtevale su i odgovore na pitanja da li su obavili razgovore i uzeli izjave od odgovornih osoba u lokalnoj samouprava i Štabu za vanredne situacije u cilju utvrđivanja njihove krivične odgovornosti za smrt dva lica.

“Ukoliko tužilaštva po službenoj dužnosti nisu preduzela nikakve mjere, odbornički klubovi SPP i SDA Sandžaka podnijeće krivične prijave protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi i Štabu za vanredne situacije”, saopšteno je iz te dvije partije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.