Prvi nacionalni simpozijum na temu bezbjednosti u školama

Predsjednik Pododbora za nauku i visoko obrazovanje Skupštine Srbije, narodni poslanik dr Jahja Ferhatović tom prilikom istakao da je ovo važan iskorak u sagledavanju bezbjednosti u školama.
Simpozijum-o-bezbjednosti-u-skolama-13.02.2023.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Beogradu je organiziran prvi nacionalni simpozijum na temu “Upravljanje bezbjednošću-vanredne situacije i nasilje u obrazovno-vaspitnim institutcijama Republike Srbije”.

Bezbjednost djece je najvažnija i želimo da imamo obuku za lica koja bi procijenila faktor rizika u školama, rekao je direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost Darko Trifunović.
“Naša želja je da zajedno sa Zavodom za unapređenje obrazovanja akreditujemo obuku za sertifikovana lica koja bi bila zadužena da prate rizike i sprovode određene mere kada je ugrožena bezbednost dece, jer je njihova bezbednost najvažnija”, rekao je Trifunović.

Predsjednik Pododbora za nauku i visoko obrazovanje Skupštine Srbije, narodni poslanik dr Jahja Ferhatović tom prilikom istakao da je ovo važan iskorak u sagledavanju bezbjednosti u školama.
“U poslednje vrijeme imamo vrlo često eksesne situacije na svim prostorima, u svim obrazovnim institucijama i ono što smo mnogo puta govorili kroz skupštinska zasijedanja i na samome Odboru, čak i diskusijama sa ministrom i ljudima iz ministarstva jeste da se mora mnogo više povesti računa o ovoj prvoj odrednici kod naših obrazovnih institucija, a to je obrazovanje, odnosno odgoj.

Lično smatram da onog trenutka kada budemo mnogo više radili na odgoju, odnosno pedagoškom odgajanju u obrazovnim institucijama, da će se i stopa bezbjednosti u samom školstvu poboljšati i da ćemo na taj način, ako budemo vratili ono što jeste osnovna funkcija škole, uspjeti na neki način da se izborimo sa svim izazovima koji su nam veoma zahtjevni, koji vrlo često dovode do velikih problem a i na koncu da jednom sveobuhvatnom akcijom koja je neohodna, pokušamo da naše škole vratimo na onaj nivo kakve su nekada bile, da budu primjer obrazovnih sistema u Evropi ali i u cijelom svijetu”, kazao je dr Fehratović.

Simpozijum je održan pod potkroviteljstvom Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.