Mešihat IZ u Srbiji proglasio Nedjelju pomoći ugroženima u Turskoj i Siriji

U ovoj akciji treba odskočiti u smislu rezultata koji se očekuju kako bismo bili u prilici što prije usmjeriti sredstva prema Republici Turskoj da bi se obezbijedilo sve što je neophodno na pogođenim prostorima.
logo-iz-bijeli-1200x600-1-1140x6007267917582138631395-17369180458383510901
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U najsmrtonosnijem potresu u više od 10 godina  koji je pogodio Tursku i Siriju u ponedjeljak poginulo je 9.600 osoba. Spasioci nastavljaju borbu za preživjelima u ruševinama. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji proglasio je Nedjelju pomoći ugroženima. Trajat će zvanično do naredne džume 17. februara mada ko i nakon toga bude želio pomoći moći će to učiniti.

“Ovo je naš poziv našim vjernicima da uzmu učešće. U ovoj akciji treba odskočiti u smislu rezultata koji se očekuju kako bismo bili u prilici što prije usmjeriti sredstva prema Republici Turskoj da bi se obezbijedilo sve što je neophodno na pogođenim prostorima. U petak će biti organizirana sergija u svim našim džamijama nakon džume namaza gdje će svi prisutni biti u mogućnosti da doniraju sredstva .

Također, imat će i mogućnost uplate na blagajni bilo kojeg Medžlisa IZ u Sandžaku i Srbiji, CHR Hajrata, kao i preko naših džemata u dijaspori. Svakako, i ustanove Islamske zajednice bit će uključene u ovu akciju na nivou uposlenih, studenata, učenika jer je ovo prilika da svi damo svoj doprinos, bez obzira koliko, jer Allah, dž.š. vrednuje naša djela prema našim namjerama i mogućnostima.

Kako se sredstva budu slivala u blagajnu Mešihata dostavit ćemo ih preko pouzdanih kanala a u tom pravcu djelovat ćemo zajedno s Rijasetom IZ u BiH posredstvom nadležnih uprava koje se bave pitanjem pomoći. Tako ćemo i garantovati da će obezbijeđena sredstva doći do onih kojima su potrebna, koji su unesrećeni i najviše pogođeni,” kaže između ostalog dr Rešad ef. Plojović zamjenik predsjednika Mešihata IZ u Srbiji gostujući u Jutarnjem programu Sandžak TV.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.