Mešihat IZ u Srbiji proglasio Nedjelju pomoći ugroženima u Turskoj i Siriji

U ovoj akciji treba odskočiti u smislu rezultata koji se očekuju kako bismo bili u prilici što prije usmjeriti sredstva prema Republici Turskoj da bi se obezbijedilo sve što je neophodno na pogođenim prostorima.
logo-iz-bijeli-1200x600-1-1140x6007267917582138631395-17369180458383510901
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U najsmrtonosnijem potresu u više od 10 godina  koji je pogodio Tursku i Siriju u ponedjeljak poginulo je 9.600 osoba. Spasioci nastavljaju borbu za preživjelima u ruševinama. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji proglasio je Nedjelju pomoći ugroženima. Trajat će zvanično do naredne džume 17. februara mada ko i nakon toga bude želio pomoći moći će to učiniti.

“Ovo je naš poziv našim vjernicima da uzmu učešće. U ovoj akciji treba odskočiti u smislu rezultata koji se očekuju kako bismo bili u prilici što prije usmjeriti sredstva prema Republici Turskoj da bi se obezbijedilo sve što je neophodno na pogođenim prostorima. U petak će biti organizirana sergija u svim našim džamijama nakon džume namaza gdje će svi prisutni biti u mogućnosti da doniraju sredstva .

Također, imat će i mogućnost uplate na blagajni bilo kojeg Medžlisa IZ u Sandžaku i Srbiji, CHR Hajrata, kao i preko naših džemata u dijaspori. Svakako, i ustanove Islamske zajednice bit će uključene u ovu akciju na nivou uposlenih, studenata, učenika jer je ovo prilika da svi damo svoj doprinos, bez obzira koliko, jer Allah, dž.š. vrednuje naša djela prema našim namjerama i mogućnostima.

Kako se sredstva budu slivala u blagajnu Mešihata dostavit ćemo ih preko pouzdanih kanala a u tom pravcu djelovat ćemo zajedno s Rijasetom IZ u BiH posredstvom nadležnih uprava koje se bave pitanjem pomoći. Tako ćemo i garantovati da će obezbijeđena sredstva doći do onih kojima su potrebna, koji su unesrećeni i najviše pogođeni,” kaže između ostalog dr Rešad ef. Plojović zamjenik predsjednika Mešihata IZ u Srbiji gostujući u Jutarnjem programu Sandžak TV.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.