Nadam se da ćemo danas uspostaviti saobraćaj na svim putnim pravcima

Na području Pešterske visoravni još uvijek nisu prohodni svi putni pravci, ali da je situacija znatno bolja u odnosu na vikend.
Sjenica-2.6.2023
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prava sniježna mećava zahvatila je tokom vikenda sjenički kraj i gotovo paralisala saobraćaj. Snijeg koji je padao bez prestanka nekoliko sati uz jak vjetar, otežao je i održavanje putnih pravaca prema svim pešterskim selima. Veliki problem je bio i Golijski put, deonica od Duge Poljane do Brnjice, gdje je olujni vjetar stvarao velike nanose.
Predsjednik opštine Sjenica ističe da na području Pešterske visoravni još uvijek nisu prohodni svi putni pravci, ali da je situacija znatno bolja u odnosu na vikend.

„Čišćenje opštinskih puteva otežava jak vjetar koji nanosi sve ono što mi očistimo i vrlo brzo to anulira, odnosno zatrpa, tako da smo jučer bili privremeno prekinuli čišćenje puteva. Danas nastavljamo sa čišćenjem i nadam se da ćemo uspostaviti saobraćaj na svim putnim pravcima.“

Što se tiče same opštine Sjenica i neposredne okoline, sve je čisto i saobraćaj se odvija bez problema.
„Sjenička kotlina, kako mi to zovem ono što neposredno gravitira gradu je čisto. Viši dijelovi Sjenice i prostori koji tradicionalno su izraženi vjetru i gdje se prave smetovi, tu imamo još nekoliko dionica koje su još uvijek neprohodne.“
Putnicima se i dalje preporučuje oprez jer je Republički hidrometeorloški zavod najavio da će do kraja nedelje biti ledeni dani.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.