Islamska zajednica se neće ujedinit prije 10-15 godina

Naša želja jeste da dođe do ujedinjenja, ali to je period od 10-15 godina, dakle dug period.
Melajac (SDP) – Islamska zajednica se neće ujedinit prije 10-15 godina_63cfea5566d25.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Vahidin Melajac, vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću sa liste SDP-a, kazao je za Federalnu televiziju da će proces ujedinjavanja Islamske zajednice trajati između 10 i 15 godina. Melajac je bio kritički nastrojen prema sporazumu koji su potpisale SPP i SDA Sandžaka, a u kojem je jedinstvo Islamske zajednice jedan od prioriteta.

– Žalosno je, ali to je činjenica, ovim je priznato da su Islamske zajednice samo ekspoziture ovih političkih partija, koje po njihovom mišljenju samo oni mogu da ujedine. Naša želja jeste da dođe do ujedinjenja, ali to je period od 10-15 godina, dakle dug period. Videćemo kakve su tu okolnosti, da li tu ima želje da se dođe do toga, kazao je Melajac.

Podsjećamo i na izjavu nosilaca liste Sandžačke demokratske partije Huseina Memića koji je u svom prvom obraćanju u Vijeću posebno tretirao pitanje Islamske zajednice, kazavši da bez SDP-a nema njenog jedinstva.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.