Donacija Božidara Proročića

Jasna Kolašinac-Ljuca je uručila Proročiću zahvalnicu i sa njim obišla JU Dnevni Centar ,, Lipa”.
Božidar Proročić na prijemu kod predsjednika opštine Plav, Nihada Canovića
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Istaknuti crnogorski književnik i publicista, Božidar Proročić sa Cetinja je danas 16. 01. 2023. godine posjetio opštinu Plav i JU Dnevni Centar “Lipa”. Proročić je bio gost XII Dana kulture Bošnjaka u Luksemburgu đe je prodajom svojih knjiga a uz punu podršku Zavičajnog kluba-,”Bihor” uspio da proda 30 svojih knjiga čime je ostvario prihod od 300 eura. Navedeni prihod Božidar Proročić je odlučio da pokloni JU Dnevni Centar “Lipa” kako bi podržao na najljepši način navedenu instituciju i pokazao humanost prema korisnicima centra. Proročića su primili: Jasna Kolašinac-Ljuca direktorica JU Dnevni Centar “Lipa” i službenici centra: sekretar Muhamed Reković i računovođa Safet Đešević.

U razgovoru sa Proročićem Jasna Kolašinac-Ljuca je izjavila: “Humanost je jedna od najljepših vrlina koja krasi ljude. Kroz naša djela  pokazujemo koliko poštujemo druge i koliko smo privrženi najranjivim grupacijama društva. Zato je donacija crnogorskog književnika Božidara Proročića gest dostojan iskrenog poštovanja i pažnje. Zahvalnost dugujemo i Zavičajnom klubu -“Bihor” na ovako lijepoj posvećenosti i zajedničkoj akciji ovo su stvari koje grade trajne mostove prijateljstva. Jasna Kolašinac-Ljuca je uručila Proročiću zahvalnicu i sa njim obišla JU Dnevni Centar “Lipa” i korisnike ovog centra sa kojima su razgovarali.

Nakon zavšene posjete JU Dnevni Centar “Lipa” predsjednik opštine Plav, Nihad Canović je primio u službenu posjetu književnika Božidara Proročića, profesora književnosti Veljka Đukanovića i direktoricu JU Dnevni Centar “Lipa” Jasnu Kolašinac Ljuca i direktora Centra za kulturu Vladimira-Vlada Kneževića. U razgovoru sa Proročićem, Canović je istakao: “Ovakvi gestovi humanosti i dobrote predstavljaju dragocjene i prave primjere jer znamo da dolaze od iskrenih prijatelja grada Plava i Plavljana, čovjeka koji je mnogo puta pokazao da je prijatelj svih dobrih ljudi. Njegov primjer humanosti je luča koja osvjetljava i daje nam nadu da se dobro dobrim vraća. ZK-Bihor koji je podržao Proročića je kao i mnogo puta do sada pokazao humanost koju ne smijemo zaboraviti,” zaključio je Canović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.