Delegacija Vijeća u posjeti Bošnjacima Burse

Tokom dvodnevne posjete dr Baćićanin i dr Fetić prisustvovali su i prijemu kod gradonačelnika Burse Alinura Aktaša.
D2879B0F-D2A1-42B9-83D4-7C011DBC8D4B
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Delegacija BNV, koju čine potpredsjednik dr Mustafa Fetić i predsjednik Izvršnog odbora dr Fuad Baćićanin, posjetila je 14. i 15. januara ove godine Bošnjake u Bursi i prisustvovala godišnjoj manifestaciji u organizaciji Bursa Bosna Sandžak derneka.

Svečanosti pod nazivom “Večer jedinstva”, pored članova udruženja, prisustvovao je veliki broj gostiju iz drugih gradova i drugih bošnjačkih udruženja iz Turske, gradonačelnik grada Bursa, narodni poslanici iz Burse, kao i delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, grada Novog Pazara i opština Tutin i Prijepolje.

Pored predsjednika Udruženja Bosna Sandžak iz Burse Jusufa Ozturka, gradonačelnika Burse Alinura Aktaša, narodnih poslanika, prisutnima se, u ime BNV, obratio dr Fuad Baćićanin koji se ispred najvišeg predstavničkog tijela sandžačkih Bošnjaka zahvalio domaćinima i gradonačelniku Burse na pozivu i gostoprimstvu, te podržao snaženje veza dviju prijateljskih zemalja, kao i dva bratska naroda, Turaka i Bošnjaka.

Tokom dvodnevne posjete dr Baćićanin i dr Fetić prisustvovali su i prijemu kod gradonačelnika Burse Alinura Aktaša.

U pratnji domaćina, delegacija iz Sandžaka posjetila je i firmu gospodina Zarifa Alpa, koji je porijeklom iz Sandžaka, a zatim obišla i modernu i savremeno opremljenu novosagrađenu bolnicu u centru Burse, čiji je suvlasnik narodni poslanik AK partije iz Burse dr Mustafa Esgin.

U okviru posjete Bursi, delegacija BNV je imala niz značajnih posjeta i sastanaka.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.