Zavičajna književnost sve traženija

Sve je veći broj posetilaca na promocijama književnih dela.
Zavičajna književnost sve traženija_63bf42a712fbd.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Knjižni fond Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” u Novom Pazaru iz godine u godinu sve je bogatiji. Među novim naslovima afirmisanih književnika sa ovih prostora, mogu se naći i dela mladih pisaca. Ono što posebno raduje je činjenica da se među čitaocima sve više mladih interesuje za zavičajnu književnost.

Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” u Novom Pazaru dragocena je riznica književnih dela sa zavičajnom tematikom. Prema rečima bibliotekara i pisca Enesa Nikšića, u vreme hiperprodukcije naslova, zavičajna književnost u značajnoj meri privlači pažnju čitalaca.

”Mi smo u zadnjih nekoliko godina imali vrlo plodnu izdavačku delatnost, kako u biblioteci tako i na nivou celog grada. U prilog tome zavičajna književnost privlači sve veću pažnju govore mnogi parametri. Sve je veći broj posetilaca na promocijama književnih dela, a povećana je i potražnja za naslovima sa zavičajnom tematikom. Osim proze, raste interesovanje i za zavičajnu poeziju”, kaže bibliotekar Enes Nikšić.

Doprinos podsticaju mladih pisaca daju literarni konkursi u organizaciji biblioteke. Ove godine, kako je najavljeno, biće obnovljen i konkurs za podršku u štampanju prvog izdanja mladih autora.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.