Vincent Cassel je novo lice modne kuće PRADA

Minimalističke fotografije ističu identitet svakog lika, pa imamo osjećaj da su fotografije zapravo snimljene na nekom filmskom setu.
Vincent Cassel je novo lice modne kuće PRADA_63bdf706293c9.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Za novu proljetnu kampanju Miuccia Prada i Raf Simons odabrali su istaknute ličnosti filmske industrije. Ispred kamere fotografa Davida Simsa ovaj put našli su se Vincent Cassel, Jaehyun Jeong, Louis Partridge, Hunter Schafer i Letitia Wright.

Minimalističke fotografije ističu identitet svakog lika, pa imamo osjećaj da su fotografije zapravo snimljene na nekom filmskom setu. Cassel sjedi u uglađenom crnom odijelu na rubu kade, a njegova Prada kožna torba je u prvom planu, Partridge izgleda kao detektivka koja intervjuiše osumnjičenog, a Schafer je prikazana zaprepaštena, a pogled joj je malo usmjeren van kamere.

Modeli Guinevere van Seenus i Rachel Williams također se pojavljuju u kampanji.

Koncept kampanje se referira na reviju za proljeće 2023. godine, održanu prošlog septembra u Milanu, kada su se Prada i Simons udružili s filmskim rediteljem Nicolasom Windingom Refnom na projektu pod nazivom Touch of Crude, filmom koji istražuje živote žena i opseg fluidne moderne ženstvenosti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.