U petak rasprava o budžetu Novog Pazara za 2023. godinu

Razmatraće se plan i program nekoliko javnih komunalnih preduzeća za narednu godinu.
25EB8BAB-87B2-44A6-BCFC-E75C272791A0
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojiće u petak gradski budžet za narednu godinu, kao i treću izmenu budžeta za ovu godinu.

Na sednici će za vršioce direktora JKP “Gradska čistoća“,”Zavoda za urbanizam“ i Turističke organizacije Novi Pazar ponovo biti izabrani Armin Mehović, Sead Mušović i Dejan Belojica. Period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

Razmatraće se plan i program nekoliko javnih komunalnih preduzeća za narednu godinu, kao i davanje saglasnosti na cene prevoza putnika u gradsko-prigradskom saobraćaju Sandžaktransu, koje će prvih mesec dana biti 50 odsto niže od postojećih odobrenih cena.

Nove cene pojedinačnih karata za gradski saobraćaj u januaru naredne godine, uz subvenciju grada Novog Pazara od million dinara mesečno, iznosiće 40 dinara u prvoj zoni, 50 dinara u drugoj i 60 u trećoj.

Ukoliko ne bude moguće primenjivanje sniženih cena odobravaju se povećane cene koje će iznosti 100 dinara u prvoj zoni, a 120 dinara u drugoj.

U Sandžaktransu povećanje cena pravdaju porastom cena goriva, maziva, autoguma, delova, kao i drugih roba i usluga.

Na dnevnom redu je Odluka o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i Odluka o izradi plana detaljne regulacije za Industrijsku zonu na potesu Deževa.

Odbornici će potvrditi mandat Semriji Smailović sa izborne liste „Akademik Muamer Zukorlić-Stranka pravde i pomirenja“, nakon što je na prošloj sednici prihvaćena ostavka Edina Đerleka, novoimenovanog ministra bez portfelja u Vladi Srbije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.