FAZONATOR autora Berina Tuzlića

On je jednostavno svjedok ludila u kojem živimo.
U Sarajevu otvorena izložba stripa FAZONATOR autora Berina Tuzlića_638fd4eab81d2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Sarajevu je u Galeriji ULUPUBiH-a svečano otvorena izložba stripa Fazonator pod nazivom Vođa šatrovački đavo autora Berina Tuzlića.

Fazonator je doživio i svoje četvrto print izdanje pored web stripa Fazonator koji ima redovnih 30.000 čitatelja. Svi zainteresovani svoj mail mogu ostaviti na stranici te svaki novi strip fazon objavljen na webu dobit će na svoju e-mail adresu. Fazonator je također prikazan i u 90 epizoda kratkih crtanih filmova. On je jednostavno svjedok ludila u kojem živimo.

Berin Tuzlić je bosanskohercegovački animator i režiser. Završio je animaciju na Zagrebačkoj školi crtanog filma, kao i na A-Film Dansk u Danskoj. Realizirao preko 80 integriranih marketing kampanja, osmislio više od 8 brendova. Učestvovao je sa autorskim radovima na više od 30 internacionalnih festivala širom svijeta. Predsjednik je ASIFA BiH – svjetskog udruženje animatora ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, muzičkih spotova, stripova i reklama. Nagrađen sa više od 30 međunarodnih nagrada.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena svakim radnim danom od 10 do 18 časova.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.