10 stvari koje morate znati o maskari

Ne biste vjerovali koliki broj žena koristi maskaru koja im ne odgovara.
10 stvari koje morate znati o maskari_638fe7055305c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Maskara je poznata još od 4 000. godine prije nove ere. Koristila je Kleopatra, kao i žene koje su živjele u doba antičke Grčke i u Rimskom carstvu. Spominje se u Bibliji i predstavlja najpopularniji make-up proizvod na svijetu, ali baš kad ste pomislili da znate sve o maskari, shvatili smo da ima još mnogo toga što se može preispitati, pa stoga predstavljamo 10 stvari koje biste trebali znati.

Mijenjajte maskaru svaka 3 mjeseca

Trebala biste reći zbogom svojoj maskari svaka 3 mjeseca. Iako ne izgleda kao da je spremna za bacanje, mogu se razviti bakterije u bočici, koje nikako ne želite u blizini očiju!

Maskara se suši. To je dobra stvar

Svaka maskara se suši. Ovo nema nikakve veze s cijenom ili kvalitetom. Formule su takve da se brzo suše na trepavicama, pa će se podjednako brzo osušiti i u bočici. Neki proizvođači pokušavaju produžiti trajanje formule dodajući razne hemikalije. Izbegavaj takve maskare zato što nisu dobre za tvoje oči.

Voda neće pomoći

Neke žene pokušavaju produžiti trajanje omiljene maskare dodajući vodu u bočicu. Druga poznata metoda je dodavanje parfema ili čistog alkohola. Drage naše, nažalost, to ne pomaže.

Jedna formula ne odgovara uvijek svima

Ne biste vjerovali koliki broj žena koristi maskaru koja im ne odgovara. Ako imate male i kratke trepavice, potražite formulu koja ih produžava. Imate li duge i tanke trepavice? Volumen je pravi izbor za tebe. Ako tražite univerzalan savjet, uvijek možeš isprobati neku laganu formulu, što je siguran znak dobre maskare.

Nanesite maskaru i na vrhove trepavica

Pored savršene boje i maksimalne definicije trepavica, nemoj zaboraviti nanijeti maskaru i na vrhove trepavica. Nakon što nanesete sloj na korijen trepavica, jednostavno zatvorite oči i nanesite maskaru četkicom na vrhove otklanjajući tako grudvice i ističući boju.

Ne stavljajte veliku količinu maskare na četkicu

Sve smo barem jednom učinile ovu pogrešku, ali ovo nažalost otežava ravnomjerno nanošenje formule na trepavice i propušta zrak u bočicu. Taj dodatan zrak stvara grudvice koje se prenose na trepavice.

Više slojeva nije najbolji izbor

Stavljanje više slojeva maskare je pravi recept za katastrofu. Većina maskara je namijenjena nanošenju u jednom ili maksimalno dva sloja. Maskara se suši veoma brzo, pa što više slojeva naneseš to su veće šanse da će se trepavice sljepiti i da će se stvoriti grudvice.

Maskara u boji je prava stvar!

Plava, ljubičasta, zelena maskara će biti najmoderniji detalji ovog ljeta i proljeća. Nemojte se obeshrabriti ako ne volite eksperimentisati s bojama. Ako su cijele trepavice u plavoj boji previše za vas, probajte obojiti samo vrhove. Bit ćete oduševljeni efektom.

Maskara će vizualno podići tvoje lice

Kada stavljate maskaru ujedno i vizualno podižete lice bez operacije. Maskara pruža očima definiciju i ističe ih, obrazi djeluju podignutije nego prije, a ten izgleda svjetlije u samo jednom potezu četkicom. Ne kažemo da se trebate osloniti samo na maskaru kako biste izgledali mlađe, ali ona će sigurno pomoći.

Reciklirajte maskaru

I dalje podržavamo tezu da maskaru trebate mijenjati svaka 3 mjeseca, ali to ne znači da je poslije toga potpuno neupotrebljiva. Možete, na primjer, očistiti četkicu dječjim šamponom i koristiti je kao češljić za obrve. Nijedan profesionalni dodatak neće to učiniti bolje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.