Međunarodna nagrada za Ervina Ćatovića

Na konkurs je prispelo 350 radova na papiru i od papira autora iz celog sveta.
Međunarodna nagrada za Ervina Ćatovića_637d57cc5c0bd.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

”Počastvovan sam prvom nagradom na Međunarodnom bijenalu u Kragujevcu”, rekao je danas za Kazaljku likovni umetnik Ervin Ćatović. On ističe da je priznanje na “Artiji” u Kragujevcu važna referenca u njegovoj međunarodnoj afirmaciji.

”Mnogo mi znači to što kritika prepoznaje kontinuitet mog rada i likovnog traganja. Ovo je važan momenat za mene”, rekao je Ćatović.

Međunarodno bijenale je otvoreno u petak, u galeriji ”Mostovi Balkana”,  a na konkurs je prispelo 350 radova na papiru i od papira autora iz celog sveta.

Za izlaganje je, odlukom Umetničkog saveta, odabrano 183 radova, u skladu sa idejom o razlolikosti likovnih poetika.

Osim u ”Mostovima Balkana” radovi od papira i na papiru, izloženi su i u Galeriji Narodnog muzeja Šumadije, Malom likovnom salonu i Galeriji Narodne biblioteke ”Vuk Karadžić”.

Izložba će trajati do 18. januara sledeće godine.

Inače, ”Artija” je najmlađa kulturma manifestacija koju organizuje Spomen park ”kragujevački oktobar”.

Ćatović, koji se afirmisao i kao profesor na više univerziteta, bio je na ovom konkursu jedini prijavljeni iz Novog Pazara.

On je izlagao mnogo puta kako na Balkanu tako i širom sveta, a o svojoj umetnosti će posvedočiti kao o nečemu što nastaje inspirsano prorodom: ”Moja likovna prostranstva su veoma široka, likovne i misaone dubine govore o meni kao slikarskom neimaru koji gradi i veruje u slikarske istine. Kroz svoje stvaralaštvo pokazujem likovni stav i promišljanje. Od prirode kao inspiracije do zamišljenog koncepta – realizovane konačne forme, dolazim ekspresiono”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.