Izložba UMJETNOST TEKSTILA

Zavisno od vrste i načina oblikovanja tekstila, dobijamo potpuno nove kreativne vrijednosti.
Izložba UMJETNOST TEKSTILA dizajnerice Ljiljane Šaković- Mujan_6369967c23785.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Izložba Umjetnost tekstila dizajnerice Ljiljane Šaković-Mujan održana je u ponedjeljak 7.11.2022. godine u sklopu projekta Umjetnost iz izloga. Izložba je otvorena u Galeriji ULUPUBiH na adresi Koševo 7 u Sarajevu u 16 sati. Posjetitelji će moći pogledati dizajnersku izložbu do 13.11.2022. godine svakim radnim danom i subotom od 10 do 18 sati.

Kreativno oblikovanje tekstila je manipulacija direktno na tkanini. Različiti umjetnički pristupi oblikovanju tekstila daju veliku slobodu kreativnog izražavanja. Beskonačni oblici različitih intervencija na tekstilu posebno naglašavaju izgled površine u cilju dobijanja novih vizuelnih vrijednosti i novonastalih reljefnih izgleda tkanine. Zavisno od vrste i načina oblikovanja tekstila, dobijamo potpuno nove kreativne vrijednosti.

Ljiljana Šaković-Mujan diplomirana je produkt dizajnerica. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Članica je ULUPUBiH-a (Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine) i ima status istaknutog samostalnog umjetnika Kantona Sarajevo. Dobitnica je prve nagrade za modni dizajn na kolektivnoj izložbi ULUPUBiH-a u Sarajevu 2007.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.