Bravo logoraši Mostara

Logoraši su najbolje osjetili na svojim leđima oslobodilačku vojsku nazvanu po raznim imenima životinja
word-image-113473-2
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Krajnje je vrijeme i za vaše buđenje, vaš gromki glas i vaša istina i samo istina.

“Veritas amare est” da istina je bolna, ali su sva događanja i vaše preživljavanje od Heliodroma do Dretelja i inih hercegovačkih logora, svakako je najbolnije.

Jasno i glasno poručujete: “Nećemo dozvoliti ulazak hrvatskih vojnika” ali to nije samo trenutno znano i nerazumno, za sve naše građane, koji su inače doživljali hrvatsku agresiju, već je u kontinuitetu godinama, od strane HDZ-a i njihove ustašoidne ideologije, izvorno i djotvorna od njihovoga “oca nacije i grobara Hrvata” Franje Tuđmana, intezivno na vidiku i djelovanju u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Vaša poruka, poštovani naši logoraši, za sve njihove, hrvatske i HDZ-ove čimbenika, koji se bore permanentno za vlast, uz laži i povike u trku “lopova, držite lopove” svakako je rezultat diskriminacije, majorizacije i prikrivanje svih njihovih nedjela, posebno na ovim hercegovačkim prostorima i gradu Mostaru.

Kako to i navodite u vašem pismu:

“I koji ne shvataju ozbiljnost i pogubnost te ideje, a nisu niti jednim gestom niti izjavom digli svoj glas protiv ove ideje, da je svako prešutno odobravanje dolaska presuđene vojske koja je izvršila agresiju na našu zemlju, zločin koji nikada i nikom neće biti oprošten od strane žrtava logora HRHB. Logoraši su najbolje osjetili na svojim leđima oslobodilačku vojsku nazvanu po raznim imenima životinja (pume, tigrovi, lavovi …). Žrtve ne žele niti će dopustiti dolazak vojske koja je provodila zločinačku politiku na prostoru Bosne i Hercegovine i protiv toga će se boriti svim demokratskim i raspoloživim sredstvima”, naveli su. /završen citat/

Uzredovne obmane i laži cjelovite javnosti, stalne su provokacije i napadi na naš državni suverenitet i integritet, prije svih čimbenika HDZ-a Hrvatske i naših hercegovačkih Hrvata sa njihovim tzv. HNS-om, što je veoma i žalosno što se redovno i vrhuška Republike Hrvatske, sa Zoranom Milanovićem i Andrijom Plenkaovićem, kao i Saborom Hrvatske, često, veoma zločesto i neprimjereno, upravo, miješaju u našu državnu samostalnost.

Svakako je neprimjereno i za svaku osudu, što su sve te hrvatske državne strukture podlegi stalnim lažima, njihovih “ambiciozno bolesnih” čimbenika u našoj domaćoj vlasti i njenim institucionim strukturama, sa čelnikom i tzv. akademikom, orguljašem Draganom Čovićem, moćnikom koji mijenja i vodotokove rijeke, kako bi zaštitio i svoju hacijendu, stečenu na kriminalan način.

Poštovani mostarski logoraši, dakle, sve to vi odlično znate, kao i moja malenkost, u ovome zajedničkom gradu “slučaja” Mostaru, gdje smo se evo godinama borili i protiv ustašoidnih nedjela, naziva ulica, devastacije Partizanskog spomenika, kao i uzurpacije mnogih mostarskih firmi, ali poprilično neuapješno, jer se mora priznati da su isti imali u našoj koalicionoj vlasti svoga partnera iz redova Bošnjaka tzv. “ulizica” kako ih je definisao i naš Meša Selimović.

Zato, poštovani logoraši izuzetno i cijenim vaše javljanje i vaš glas, jer ste doživjeli i preživjeli golgotu, samo vama ponajbolje znanu, kao i moja malenkost sa sličnom golgotom i spašenim životom, kao birani vijećnik Gradskog vijeća od naših građana.

Kao živi svjedok doživljene i preživljene torture, sa pokušajima likvidacije, doživio sam od istih ovih HDZ- ovih čimbenika, što je zahvaljujući mnogim medijima i Splitskom “Tribune Feral” – ipak sve dostupno saznanje i široj javnosti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.