Završeno oslikavanje murala španskih umjetnika RUŽA SARAJEVA

Kompozicija murala sačinjena je od floralnih motiva koji u sebi nosi različite simbole, na suptilan način spajajući historiju i kulturu Sarajeva i tradiciju Španije.
Završeno oslikavanje murala španskih umjetnika RUŽA SARAJEVA_6359ecda4ca8e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Španski umjetnici Ramon Werens Puig i Johnathan Fullet Parralejo oslikali su mural pod nazivom Ruža Sarajeva u naselju Koševsko brdo.

Ovaj mural oslikan je okviru pratećeg programa drugog izdanja FASADA Festivala, a nastao je zahvaljujući inicijativi i podršci Općine Sabadell i Ambasade Kraljevine Španije. Ruža Sarajeva treći je mural koji je oslikan u sklopu ovogodišnjeg Festivala i predstavlja nastavak kulturalne razmjene između BiH i Španije.

Kompozicija murala sačinjena je od floralnih motiva koji u sebi nosi različite simbole, na suptilan način spajajući historiju i kulturu Sarajeva i tradiciju Španije. Osim murala, umjetnici Werens i Fullet na istoj lokaciji nacrtali su i grafit Sarajevo/Sabadell. U izradi ovog grafita učestvovali su i polaznici radionice Ulična umjetnost: Od osnova do jedinstvenosti koju su u Dječijoj kući realizirali španski umjetnici.

Oslikavanjem murala Ruža Sarajeva ujedno predstavlja završetak FASADA Festivala 2022, koji je pod motom slikamo, obrazujemo, mijenjamo, donio bogat umjetnički, edukativni i diskurzivni programa. Preko pedeset mladih ljudi imalo je priliku da učestvuje u edukativnom programu i uči o umjetnosti murala i grafita od priznatih umjetnika i umjetnica, dok je preko trideset umjetnika_ca i grafitera sudjelovalo u realizaciji umjetničkog programa.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.