Poznata imena članova žirija IKT FilmFesta

Na upravo završen konkurs prijavljeno je oko 50 radova iz zemlje i inostranstva , koji zadovoljavaju propozicije.
Poznata imena članova žirija  IKT FilmFesta_63586dc22c0ac.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U ovogodišnjem žiriju na IKT filmskom festivalu biće novopazarski filmski i pozorišni glumac Vahid Džanković i književnica Jasminka Petrović, po čijem romanu “Leto kad sam naučila da letim” je urađen dečiji film, koji će ove godine biti prikazan u revijalnom delu.

Radove će ocenjivati i umetnički direktor ove manifestacije, poznati reditelj Stefan Arsenijević. On je profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i autor jednog od najnagrađivanijih filma u Evropi “Banović Strahinja”.

IKT film fest počinje  26. oktobra, a tokom tri festivalska  dana uz takmičarski deo, biće organoizovane brojne radionice, razgovori sa poznati autorima iz oblasti filma, a planirano je i prikazivanje nagrađivanih dugometražnih filmskih ostvarenja.

Na upravo završen konkurs prijavljeno je oko 50 radova iz zemlje i inostranstva , koji zadovoljavaju propozicije.

Arsenijević ističe da je velika zainteresovanost  realna, jer je prvo izdanje festivala nadmašilo očekivanja festivala u svakom pogledu.

“Ovi kratki filmovi, često su i prvi koraci mladih autora u filmskom mediju. Nastali su zajedničkim naporima, pošto je film kolektivna umetnost. Neki od njih su čak zajedno stvarali u različitim zemljama, povezani savremenim tehnologijama. Okupljeni oko zajedničke ideje, timovi mladih ljudi zajedno razvijaju priču, glume, snimaju, montiraju…” – objasnio je naš poznati reditelj za RTV Novi Pazar.

Ovu prestižnu manifestaciju podržavaju Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.