Mešanje ili mućkanje?

A opet, zašto bi pa „zapadne sile“ uopšte bile zainteresovane za tamo neke ministre kad, kako svakodnevno saznajemo, one vrše ogoljeni pritisak samo na predsednika Srbije?
Fotografija: Peščanik
Fotografija: Peščanik
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Sedam meseci mućkanja sa Vladom, mešanja karata, mešanja „stranih faktora“ i rezultat – jedva nešto malo promešanih portfelja i debelih mesa u foteljama.

Jedno je sigurno: ovu Vladu nisu sastavljali strani špijuni iako ih, po rečima predsednika Srbije, ovde ima kao u Kazablanki. (Kazablanki filmu a ne gradu.) Jer da su naručivali, oni bi valjda tražili „promućkano, ne promešano“ (toliko smo barem i mi naučili iz filmova o tajnom agentu 007). Ali, kakav god martini da naručuju tajni agenti, bilo da ga protresete ili promešate, opet je napravljen od dva glavna sastojka: SNS i SPS. A od toga pita ne biva.

Sa druge strane, sasvim je moguće i da su Vladu sastavljali agenti stranih službi. Moliću fino, da li je dosadašnji ministar unutrašnjih poslova („švrćani“, „tetka iz Kanade“, „Ustaše i Šiptari“) javno upozorio svog „predsednika srpskog sveta“ da ga ne izostavlja sa spiska ministara jer bi to značilo da zapadnjaci upravljaju Srbijom? Jeste. Da li ga ima na spisku? Eto vidite. (Promućuran je ministar, nema šta, taman za budućeg direktora obaveštajne agencije.)

A opet, zašto bi pa „zapadne sile“ uopšte bile zainteresovane za tamo neke ministre kad, kako svakodnevno saznajemo, one vrše ogoljeni pritisak samo na predsednika Srbije? Doduše, on nam je rekao da se povlači sa te funkcije ne bi li Srbiji „kupio“ devet meseci. Ako je to vreme dovoljno da se začne i rodi dete valjda može da se rodi i neko rešenje. Sigurno neće da nam uzmu za zlo to što im je unapred rečeno da bi ostavka bila samo taktički potez za kupovinu vremena.

U slučaju da predsednik Srbije abdicira, e onda bi „strane sile“ zaista morale da pritiskaju jednog po jednog ministra. Možda je zato, da ne bi podlegla tim pritiscima, izostala i ona jedna ministarka koja nije važila za proruskog lobistu (ne, ne ta, toj je samo stiglo vreme za starosnu penziju dok je nečasno služila u ministarstvu za društveni dijalog)? Pa ne bi valjda smenili Zoranu Mihajlović zato što je rasprodala rudarstvo i energetiku i pod svojim resorom protivzakonito držala u v.d. stanju neukog direktora koji je mućkama upropastio EPS? To se nagrađuje, ne kažnjava se.

No, ako Vlada i nije promućkana kao Bondov martini, barem smo sigurni da u njoj neće sedeti niko ko bi mućnuo svojom glavom za dobrobit ove zemlje. Malo li je na ovo ludo vreme?

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.