Starlink na školskim autobusima

SpaceX je smatrao da ima najbolje rešenje zahvaljujući brzom postavljanju satelita, prenosivim antenama i brzoj usluzi za najudaljenija područja.
Ilustracija: Michael Ortega
Ilustracija: Michael Ortega
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Starlink satelitski pristup internetu već se proširio na čamce i kampere, a sada se uvodi i u školske autobuse. Projekat bi omogućio da učenici budu povezani na internet mrežu tokom dugih vožnji.

Kompanija za svemirske letove je istovremeno podržala majski predlog da se WiFi uključi u školske autobuse i rekla da podržava napore regulatora da finansira pristup internetu školama i bibliotekama kroz E-Rate program. SpaceX je smatrao da ima najbolje rešenje zahvaljujući brzom postavljanju satelita, prenosivim antenama i brzoj usluzi za najudaljenija područja.

Odluka dolazi samo dva meseca nakon što je FCC odobrio upotrebu Starlink-a u vozilima. Google je takođe opremio školske autobuse WiFi-om još 2018. nakon testova. Nema garancije da će FCC odobriti SpaceX-ovu ideju i finansirati Starlink uslugu. Satelitski internet servis teoretski nudi dosledniju ruralnu pokrivenost od mobilnih podataka, a konkurenti Starlink-a poput Amazon-ovog projekta Kuiper tek treba ozbiljno da se primene.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.