Kazne

Nisu nam oni trebali da se brinu za glasove, već su mnogo ranije trebali jednostavno da zabrane kandidaturu brojnim dokazanim nacionalistima i velikim rušiteljima našeg državnog sistema.
word-image-109731-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U ovome predizbornom periodu očekivati je razne demagoške tirade, obećanja i ludom radovanja.

Nisu li i prazne priče, gospodina Šmita, kao i razne sankcije bilo Evrope, Amerike, Britanije i dr. Prema našim nacionalistima, recimo Dodiku, Čoviću i brojnim njihovim saradnicima, samo mrtvo slovo na papiru ili “šuplje priče”.

Svakako bi za naše građane i ovu nam jedinu domovinu bilo svrsihodnije i korisno, kada bi svi ti međunarodni faktori, sa gospodinom Šmitom kao visokim prestavnikom OHR-a, sa ambasadorima brojnih zemalja, od Amerike do Velike Britanije, bilo neophodno sankcionisati i Milorada Dodika i Dragana Čovića, kao i zabraniti djelovanje njihovih nacionalističkih stranaka, SNSD-a i HDZ-a.

Zašto ne zabraniti svaku njihovu kandidaturu na prestojićim izborima!

Dakle, ovo bi bio jedini mogući i ispravni potez sankcionisanja, što bi uveliko i sigurno u budućnosti i riješilo mnoge naše probleme u zajedničkom suživotu i našem brzom i uspješnom putu ka Evropskoj Uniji i u NATO.

Ako smo mi, kao državna zajednica i njeni građani sa nakaradnom vlašću, slijepci i nemoćni, te nismo u mogućnosti sputati”raširena krila”našeg pauna, tovarišča Milorada Dodika, koji se u ovo predizborno vrijeme sa prkosom i lažnim ponosom šepuri pred moćnikom i agresorom iz Kremlja, tim istim tovariščem Vladimirom Putinom.

Upravo se i pitamo, šta je to sa sankcijama tobožnjih naših prijatelja i velikih sila, bilo Amerike ili Velike Britanije ili…ili kao i Visokog prastavnika, koji nam u ovoj prilici i dalje prodaje”muda za bubrege”.

Nisu nam oni trebali da se brinu za glasove, već su mnogo ranije trebali jednostavno da zabrane kandidaturu brojnim dokazanim nacionalistima i velikim rušiteljima našeg državnog sistema, njegovim kočničarima i rušilačkim krticama koji su godinama rovarili i urušavali naše državne institucije.

Tako nam je izašla na vidjelo”lukava i perfidna”politika veliko srpsko-hrvatskih najvećih nacionalista, guslara iz Laktaša i Milorada Dodika, sa njegovim”bratom blizancem”orguljašem iz Mostara Draganom Čovićem”.

Ovoga puta, nastoje realizirati svoj plan”B”gurajući na kandidatske liste svoje istomišljenike i čuvare njihovih hemeroida, koje su zaradili u višegodišnjim foteljama vlasti, u nastojanjima uspostave i jačanja i njihovih genocidnih tvorevina.

Nisu oni bez razloga isturili Željku Cvitanović i Borjanu Krišto, u neravnopravnoj borbi i svojoj nemoći za željama i ostvarenjima ciljeva, protiv našeg uvaženog i poštovanog branitelja, zlatnog ljiljana i kamena čuvara jedine nam domovine, druga i građanina Željka Komšića.

Kako to ovih dana tvrdi kandidat za Predsjedništvo Željka Cvijanović:

„Ponosna sam na sve što je naš predsjednik Milorad Dodik uradio, što smo mi zajedno, njegovi saradnici, uradili tokom ovih godina. Nismo lagali, nismo pričali bajke, kao naši protivnici, već smo govorili kad i šta će biti i sve smo realizovali, uprkos silnim pritiscima” /završen citat/.

Aferim njegovim saradnicima i veliko srpskom Voždu sledbeniku Slobinog i Radovanovog izvršitelja u rušenju države i njegovih institucija, sa hrmonikom i guslarskom muzikom, Miloradu Dodiku.

Dakle, nama građanima ove nam Bosne i Hercegovine, ne nadati se boljitku u budućnosti sa eventualnim biranim ovim”papcima”.

Ostalo je ništa od njihovih planova i Skupštinskih odluka, od vojske do sudova, od poreza do šuma i imovine, od genocidne države do istinske države Bosne i Hercegovine, od građana BiH DO”VELIKO SRPSKOGA SVETA”ILI VELIKE Srbije.

Isto tako, njihov”brat blizanac”veliko hrvatski nacionalista, posjetilac Blajburških poljana i sljedbenik svoga oca nacije, đenerala Franje i njegove ubitačne ideologije o velikoj NDH-aziji, orguljaš Dragan Čović, mudrije i lukavije je nastupao sa svojim izjavama i željama oživotvorenja genocidne Herceg Bosne.

, gurnu Kako nije uspio u svojim nakanama izmjene izbornog zakona po njegovim mjerilima i nastojanjima, uz pomoć i Hrvatske i mmnogih”desnih snaga”, kao tobožnji intelektualac i njihov samozvani akademik, procjenio je i lični krah u zajedničkoj”borbi”sa našim zlatnim ljiljanom za naredno Predsjedništvo, gurnuo je svog čuvara hemeroida Borjanu Krišto.

ČOVIĆEV PLAN B: Evo kako bi Borjana Krišto mogla pobijediti Željka Komšića…  | Slobodna Bosna

Kako to veli Borjana Krišto: “Zašto seHrvatski narodni sabor odlučio na samo jednog kandidata. Upravo zbog neizmjenjenih izbornih pravila, zbog toga što se u Federaciji biraju dva člana Predsjedništva BiH i što bošnjački narod zbog svoje brojnosti uvijek ima priliku izabrati, po postojećim pravilima, dva kandidata. To se do sada jasno pokazalo tri puta, uzurpirajući poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ovaj put HNS BiH je jednoglasno odlučio da ide sa jednim kandidatom, samo na način da pošalje poruku tim politikama koje promišljeju budućnost BiH da samo hrvatski narod treba odlučiti svojom većinskom voljom ko će biti hrvatski član Predsjedništva BiH” /završen citat/.

Istina je, da nije smiješna bila bi istinski tragikomična,ako Hrvati nisu svjesni svojih tragičnih i kobnih agresorskih nasrtaja na Bosnu i Hercegovinu i posebno grad Mostar, u kome su izvršili totalni urbicid, osnovali brojne logore u koje su protjerivali uglavnom svoje komšije Bošnjeke i ostale nehrvate, da su vinovnici UZP-a po presudama iz Haga i mnogo toga znanog i neznanoga za široku javnost.

Nije li ih sada sramota, da njihov suludi predsjednik Zoran Milanović sada izjavljuje da su Hrvati i Hrvatska oslobodili Bosnu i Hercegovinu ili da su ovdašnji njihovi Hrvati ugroženi”od našeg zuluma i zulumćara”ili mnogo toga zločestog u brojnim njegovim izjavama.

Dakle, permanentno u kontinuitetu se miješaju u integritet i suverenitet ove naše države, a njihovi prestavnici po raznim Evropskim parlamentima i institucijama, koriste svaki trenutak da nas ocrne ili nešto loše iznesu.

Nažalost, nisu se nikada pokajali za njihova nedjela ili da priznaju i veliku grešku Evrope, da je primila njihovu državu i neke druge u njihovu Uniju prije Bosne i Hercegovine, koja je doživjela dvostruku agresiju i koja je”multietničkija”od svih njih.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.