Žrijeb za Hidžertski turnir u malom fudbalu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Medžlis se, kao i svake godine, potrudio da sve bude organizovano na najvišem nivou.
Održan žrijeb za Hidžertski turnir u malom fudbal_632d09efe7594.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U svečanoj sali Mešihata IZ-e održan je žrijeb za, sada već tradicionalni, Hidžretski turnir u malom fudbalu. Ove godine za titulu najboljeg nadmetaće se 24 ekipe, predstavnici isto toliko džemata koji gravitiraju na području medžlisa IZ-e Novi Pazar. Uz najvažniju sporednu stvar na svijetu, ističe glavni imam novopazarsog medžlisa dr. Enver ef. Omerović, cilj je da se džematlije međusobno upoznaju i zbliže i da se na taj način manifestuje jedinstvo.

“Povodom nove hidžretske godine medžlis IZ-e Novi Pazar planira da organizuje turnir u malom fudbalu koji će se, ako Bog da, odigrati 1. i 2. oktobra. Ono što je bitno je da su se po prvi put prijavila 24 džemata. Cilj je, prije svega, da time promovišemo naš medžlis, želimo da pošaljemo jednu poruku snage i jedinstva, jednu poruku bratstva i, naravno, želimo da se u ovom turniru naši džematlije druže, da pokažemo kako jedan musliman treba da igra jednu fer igru, a s’ time, naravno, da najbolji pobjedi i neka je mubarek olsun svim učesnicima”, kazao je dr. Omerović.

Medžlis se, kao i svake godine, potrudio da sve bude organizovano na najvišem nivou.
“Medžlis IZ-e Novi Pazar već nekoliko godina unazad organizuje hidžretske turnire, a to, hvala Allahu, veoma lijepo pokazalo. Džematlije su zadovoljne, a prvenstveno to radimo da i naši džematlije osjete da su dio zajednice, dio medžlisa, jer Islamska zajednica nisu samo službenici, te naše ustanove, nego i sam džemat, koji se i na ovakav način osjeća da je dio zajednice.

Mi pokazujemo da oni koji praktikuju vjeru mogu da se normalno ponašaju, da se bave sportom i ne samo da mogu, već islam i preporučuje sport, a mi smo se kao medžlis potrudili da organizacija bude na velikom nivou. Organizovali smo i profesionalne sudije, nagrade za najbolje i uslove gdje je rečeno da su najbolji kod nas. Potrudili smo se da sve to bude na jednom velikom nivou i ja se nadam da će to, ako Bog da, biti tako i da ćemo izaći iz ovog turnira zadovoljni i bogatiji za nova prijateljstva i druženja”, kazao je Enes ef. Ibrović.

Turnir će se odigrati 1. i 2. oktobra u balonu u novopazarskom naselju Varevo.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.