SDA Sandžaka podržala listu “Za bošnjačko jedinstvo”

Formirala je grupa građana, i, kako je rečeno, predstavlja kontinuitet političke ideje zbog koje je Vijeće i osnovano.
SDA Sandžaka podržala listu “Za bošnjačko jedinstvo”_632b1ed9c2d39.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stranka demokratske akcije Sandžaka podržat će listu “Za bošnjačko jedinstvo” na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće. Formirala je grupa građana, i, kako je rečeno, predstavlja kontinuitet političke ideje zbog koje je Vijeće i osnovano u toku raspada Jugoslavije.

–Bošnjaci kao narod su u međuvremenu preživjeli genocid, nije im priznat status naroda u Srbiji i zbog toga je vrlo važno da BNV i posebno kandidati koji su na toj listi imaju svoj lični autoritet i u sredinama gdje žive i nad Bošnjacima, kaže Sulejman Ugljanin lider SDA Sandžaka

Lista broji 35 kandidata, a predvodi ih Fuad Baćićanin, doktor filoloških nauka i dugogodišnji direktor Muzeja Ras Novi Pazar. Drugi na listi je Sead Šemsović, univerzitetski profesor, a treća na listi je Jasmina Curić doktor agroekonomskih nauka i trenutna predsjednica Vijeća.

–To su ljudi koji su nacionalno sviesni i politički odgovorni. Oni će u ovom procesu biti stožer za postizanje bošnjačkog jedinstva.

Od 35 kandidata 16 je iz Novog Pazara, 7 iz Tutina, 6 iz Sjenice i po 3 kandidata iz Prijepolja i Priboja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.