Izložba asistenata Departmana za umjetnost UNINP-a

Ova je izložba osmišljena tako da je različitost njen glavni kvalitet
U muzeju “Kuća kralja Petra I” u Beogradu održana izložba asistenata Departmana za umjetnost UNINP-a_632bb8837383b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Hladnom i kišovitom početku nove septembarske sedmice toplinu je donio poseban događaj protkan umjetnošću. U muzeju “Kuća kralja Petra I” u Beogradu održana je izložba asistenata Departmana za umjetnost Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Ljubitelji umjetnosti imali su prilike uživati u nadahnutim radovima asistenata koji su stvarali u slobodno vrijeme. Predstavljeni radovi iz sva su tri studijska programa sa umjetnosti – slikarstva, modnog i grafičkog dizajna.

Dekan Departmana umjetnosti na Internacionalnom univerzitetu prof. dr Samir Ljajić otvorio je izložbu. Bez obzira na različitu starosnu dob, umjetničke tehnike, discipline i uža interesovanja, ističe Ljajić, ova je izložba osmišljena tako da je različitost njen glavni kvalitet.

Prof. dr Jasmina Pantelić bila je dio izložbe. Ističe da se nemjerljiva pažnja daje studetima i promociji svega onoga što kroz studijski program rade. Sada je, dodaje, poseban trenutak kada se može uživati u radovima onih koji stoje iza uspjeha svakog studenta.

Čak 13 njih promovisalo je svoje radove. Među njima Sedžda i Nedžma Zukorlić, Asmir Husović, Lejla Slezović, Paša Gicić, Šejla Garčević, Davud Turković, Esad Jašarević, Mersija Džanković – Jašarević, Elifa Drndar, Dženis Idrizović, Senada Crnovršanin i Amina Hasanbegović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.