Izložba asistenata Departmana za umjetnost UNINP-a

Ova je izložba osmišljena tako da je različitost njen glavni kvalitet
U muzeju “Kuća kralja Petra I” u Beogradu održana izložba asistenata Departmana za umjetnost UNINP-a_632bb8837383b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Hladnom i kišovitom početku nove septembarske sedmice toplinu je donio poseban događaj protkan umjetnošću. U muzeju “Kuća kralja Petra I” u Beogradu održana je izložba asistenata Departmana za umjetnost Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Ljubitelji umjetnosti imali su prilike uživati u nadahnutim radovima asistenata koji su stvarali u slobodno vrijeme. Predstavljeni radovi iz sva su tri studijska programa sa umjetnosti – slikarstva, modnog i grafičkog dizajna.

Dekan Departmana umjetnosti na Internacionalnom univerzitetu prof. dr Samir Ljajić otvorio je izložbu. Bez obzira na različitu starosnu dob, umjetničke tehnike, discipline i uža interesovanja, ističe Ljajić, ova je izložba osmišljena tako da je različitost njen glavni kvalitet.

Prof. dr Jasmina Pantelić bila je dio izložbe. Ističe da se nemjerljiva pažnja daje studetima i promociji svega onoga što kroz studijski program rade. Sada je, dodaje, poseban trenutak kada se može uživati u radovima onih koji stoje iza uspjeha svakog studenta.

Čak 13 njih promovisalo je svoje radove. Među njima Sedžda i Nedžma Zukorlić, Asmir Husović, Lejla Slezović, Paša Gicić, Šejla Garčević, Davud Turković, Esad Jašarević, Mersija Džanković – Jašarević, Elifa Drndar, Dženis Idrizović, Senada Crnovršanin i Amina Hasanbegović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.