Dijalogom stvoriti uslove za vanredne parlamentarne izbore

Sve drugo je produbljivanje političke krize u Crnoj Gori.
Hadžić: Dijalogom stvoriti uslove za vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori_632bc7e56f691.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nastavljena je politička kriza u Crnoj Gori nakon odluke predsjednika Đukanovića da mandat za sastav nove vlade ne dodijeli Miodragu Lekiću, kojeg je predložila stara parlamentarna većina. Nakon što je predložio skraćivanje mandata Skupštini, a s tim i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, stranke stare parlamentarne većine naknadno su dostavile dopis s potpisima podrške 41 zastupnika da mandatar bude Lekić. Najavile su i da neće glasati za raspuštanje Skupštine, te pozvale Đukanovića da povuče prijedlog.

Ono što nam je preostalo nakon svega je da dijalogom pokušamo stvoriti uslove za vanredne parlamentarne izbore. Sve drugo je produbljivanje političke krize u Crnoj Gori, kaže Seid Hadžić predsjednik SPP u Crnoj Gori.

Podsjeća da je jučerašnja sjednica Skupštine na kojoj tri kandidata za Sudsko vijeće nisu dobila dovoljan broj glasova kako bi se upotpunilo to tijelo ponovo pokazala da je ovaj sastav parlamenta potrošen politički i moralno.

Partijski interesi daleko su iznad interesa građana i to se mora zaustaviti. Jedno je apsolutno jasno, Crna Gora je u institucionalnoj krizi koja se svakim danom sve više usložnjava. Jedini izlaz su vanredni parlamentarni izbori. Sramotno je šta se radi kako bi partije zauzele što bolje pozicije za predstojeće vanredne parlamentarne izbore koji su neminovni. Građani su razočarani i sve više uplašeni neodgovornošću političara na odgovornim funkcijama koji su sve samo ne predstavnici građana, naglašava Hadžić

Političke kalkulacije i partijsko pozicioniranje su na uštrb građana koji ispaštaju. Inače, očekuje se da sjednica Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o prijevremenom raspuštanju parlamenta, bude održana 30. septembra.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.