Predavanje Život sa Kur’anom u Rožajama

Škola Kur'ana časnog u tom smislu ima veliku ulogu kao jedna od najvećih blagodati koja se dogodila našem narodu.
Predavanje Život sa Kur’anom u Rožajama_6329be2fbb60c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Povodom početka nove školske godine u organizaciji Škole Kur’ana časnog a pod pokroviteljstvom Muftijstva sandžačkog održano je predavanje u Centru za kulturu u Rožajama. Predavači na temu “Život sa Kur’anom” bili su muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević i imam Arap džamije kurra hfz. Sabahudin ef. Jerebičanin.

Moderator Anes ef. Fejzić prof. najavio je predavače kao ljude koji su svu svoju dosadašnju karijeru posvetili Kur’anu, promicanju i širenju istine i dobra. U svom izlaganju hfz. Jerebičanin je govorio o važnosti Kur’ana časnog koji je izvor svjetla, života i upute kako za pojedince tako i za zajednicu. Škola Kur’ana časnog u tom smislu ima veliku ulogu kao jedna od najvećih blagodati koja se dogodila našem narodu.
Muftija Kujević se osvrnuo na stanje muslimana prema Kur’anu.

Današnja realnost svjedoči da ummet Muhammeda alejhi selam nije shvatio šta znači imati autentičan govor Gospodara svih svjetova u svojoj kulturi i tradiciji. Kako se poštuje Kur’an najbolje su pokazali ashabi koji su čeznuli da svaku riječ iz objave čuju, upiju, nauče, shvate i na kraju žive svojim djelom. Ne mogu se nikako načuditi vjerniku i vjernici koji desetinama godina obavljaju namaz a još nisu uspjeli naučiti ispravno učenje Kur’ana časnog na arapskom jeziku. Znajte jednu istinu da oni ljudi koji vas i vašu djecu poduče ispravnom učenju Kur’ana ne možete im se nikada odužiti makar im donijeli sva materijalna dobra ovog svijeta. U tom smislu Školu Kur’ana časnog smatrajte posebnim draguljom u našem društvu, zaključio je muftija sandžački.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.