SPP podržala liste za nacionalne savjete Roma i Aškalija

Na predstojećim izborima založićemo se da te dvije liste imaju što veći broj glasova.
SPP podržala liste za nacionalne savjete Roma i Aškalija_63287bd6924fc.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stranka pravde i pomirenja (SPP) podržaće liste “Za jedinstvo Roma Srbije” i “Za napredak Aškalija” na predstojećim izborima za izbor nacionalnih savjeta tih manjinskih zajednica, najavio je danas lider te partije Usame Zukorlić.

Zukorlić je na konferenciji za medije poručio da je SPP “multietnička stranka” koja na izborima, kako je rekao, dobija ogromnu podršku, kako Roma i Aškalija, tako i drugih nacionalnih zajednica.

“To nas je preusmjerilo da mi na izborima za nacionalne savjete nacionalnih zajednica ne izlazimo samo na koloni bošnjačke nacionalne zajednice, već i drugih. Na predstojećim izborima založićemo se da te dvije liste imaju što veći broj glasova da bi politiku SPP-a, koja je politika za interese nacionalnih zajednica, mogli sprovoditi i kroz te nacionalne savjete”, naveo je Zukorlić.

Nosilac liste “Za jedinstvo Roma Srbije” Ibro Idić pozvao je pripadnike te manjine da se upišu u poseban birački spisak kako bi na predstojećim izborima mogli da ostvare svoja prava.

Predsjednik Centra za edukaciju i afirmaciju Aškalija Muhamed Behrami, koji predvodi listu “Za napredak Aškalija” ocijenio je da im je neophodan nacionalni savjet koji će raditi na promociji obrazovanja, kuluture, informisanja i jezika te manjine.

“Radili smo u nacionalnom savjetu pune četiri godine i jako nam je bitno da nacionalni savjet funkcioniše sa ljudima kojima je stalo do njihove zajednice, koji žele da rade za obrazovanje, promociju kulture, informisanje i jezik”, dodao je Behrami.

Redovni izbori za članove nacionalnih savjeta nacionalnih manjina biće sprovedeni 13. novembra ove godine, a biraće se 35 članova romske manjine, kao i 15 članova aškalijske manjine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.