Nova kolekcija Marka Fehéra

Marko nam u ovoj kolekciji nudi uniseks odijela, mantile, košulje i haljine.
Pogledajte novu kolekciju Marka Fehéra inspirisanu Olimpijskim igrama_6327abb7864fc.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Marko Fehér, sada već poznato ime regionalne modne scene, u sklopu BH Fashion Weeka predstavio je novu kolekciju ZOI. Kolekcija je prikazana u sarajevskom hotel Holiday Inn.

– Markov rad pratim od početka i sa sigurnošću mogu reći da mu je ovo najzrelija i najveća kolekcija do sada. Dizajnerima, poput njega, koji uvijek počinju od velikog istraživanja i kreiranja koncepta, ponekad zna biti teško konceptualne ideje prenijeti u nosivu odjeću. Nešto što izgleda odlično kao koncept ili kao odličan komad za editorijal nije nužno udoban ili nosiv komad.

Marko nam u ovoj kolekciji nudi uniseks odijela, mantile, košulje i haljine. Sve je to naravno sa Markovim prepoznatljivim potpisom avangarde (prenaglašene naramenice ili  glomazni krojevi), napisala je Gordana Gasha Miladinović, stilistica i modna novinarka, u osvrtu na ZOI kolekciju.

Muzika, koju je posebno radio sarajevski producent Billain, donijela je poseban doživljaj kompletne revije. Za frizure je bio zadužen Ensar Dervišbegović, a make-up Renata Ponjević.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.