Nova kolekcija Marka Fehéra

Marko nam u ovoj kolekciji nudi uniseks odijela, mantile, košulje i haljine.
Pogledajte novu kolekciju Marka Fehéra inspirisanu Olimpijskim igrama_6327abb7864fc.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Marko Fehér, sada već poznato ime regionalne modne scene, u sklopu BH Fashion Weeka predstavio je novu kolekciju ZOI. Kolekcija je prikazana u sarajevskom hotel Holiday Inn.

– Markov rad pratim od početka i sa sigurnošću mogu reći da mu je ovo najzrelija i najveća kolekcija do sada. Dizajnerima, poput njega, koji uvijek počinju od velikog istraživanja i kreiranja koncepta, ponekad zna biti teško konceptualne ideje prenijeti u nosivu odjeću. Nešto što izgleda odlično kao koncept ili kao odličan komad za editorijal nije nužno udoban ili nosiv komad.

Marko nam u ovoj kolekciji nudi uniseks odijela, mantile, košulje i haljine. Sve je to naravno sa Markovim prepoznatljivim potpisom avangarde (prenaglašene naramenice ili  glomazni krojevi), napisala je Gordana Gasha Miladinović, stilistica i modna novinarka, u osvrtu na ZOI kolekciju.

Muzika, koju je posebno radio sarajevski producent Billain, donijela je poseban doživljaj kompletne revije. Za frizure je bio zadužen Ensar Dervišbegović, a make-up Renata Ponjević.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.