Kako se našminkati za manje od 10 minuta

U žurbi češće griješimo, što posebno vrijedi za nanošenje šminke.
Ilustracija: Minji Moon
Ilustracija: Minji Moon
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Svi se volimo dotjerati, no ponekad jednostavno nemamo vremena za full makeup. Kada je riječ o nanošenju šminke, nekad je dobro vratiti se osnovama. Danas uz svega nekoliko proizvoda možemo eksperimentirati s različitim lookovima, a s pravim savjetima možete sastaviti rutinu šminkanja za koju će vam biti potrebno 10 minuta (ili manje).

Slavna vizažistica Katie Mellinger za Byrdie je podijelila svoje savjete i tehnike za brzo šminkanje.

Počnite s očima

Kada se želite brzo i učinkovito našminkati, počnite s očima. Ostatke sjenila s lica možete brzo očistiti sredstvom za skidanje šminke, a zatim nastaviti s ostatkom rutine. Nema potrebe za ponovnim nanošenjem proizvoda ili gubitkom vremena.

Koristite prste

Ne trebate ulagati u skupe kistove i blendere da bi vaša šminka izgledala besprijekorno. Prsti su izvrstan alat za jednostavno nanošenje šminke, objašnjava Mellinger, a ako je nešto dobro za takvu profesionalku, onda mora biti dobro i za ostatak populacije. Ne moramo ni spominjati koliko ćete uštedjeti s ovom metodom nanošenja šminke pa će vam ostati više novca za druge make-up proizvode. Osim toga, korištenje prstiju štedi na vremenu jer kistove i spužvice kasnije morate čistiti.

Namočite spužvicu za šminkanje

Dok je korištenje prstiju najbolja metoda za brzo šminkanje, uvijek se možete okrenuti provjerenim alatima ako radije ne biste zaprljali ruke. Ako odaberete spužvicu za šminkanje kao svoj aplikator, pobrinite se da je vlažna, a ne suha. Mellinger objašnjava da ćete tako besprijekorno nanijeti šminku, ali će se manje proizvoda upiti u spužvicu pa ćete uštedjeti na tome. Držite spužvicu pod mlakom vodom 30 sekundi, zatim je lagano stisnite kako biste uklonili višak vode.

Koristite višenamjenske proizvode

Kada je riječ o ubrzanju vaše rutine šminkanja, proizvodi koji se mogu koristiti u više koraka bit će vaš najbolji prijatelj. Višenamjenski proizvodi pomažu pri brzom nanošenju i ne morate nagađati o podudaranju boja. Primjerice, omiljeni ruž možete iskoristiti kao rumenilo ili pak kao sjenilo.

Pripazite na obrve

Posjedovanje olovke za obrve ključno je za brzo nanošenje šminke. Mellinger preporučuje da potražite olovke za obrve s češljićem s jedne strane i olovkom s druge kako biste uštedjeli na vremenu.

Ne žurite s ispravljanjem pogrešaka

U žurbi češće griješimo, što posebno vrijedi za nanošenje šminke. Sigurno vam se dogodi da završite s mrljom na kapku ili ispod oka tijekom nanošenja maskare. Mellinger objašnjava kako takve mrlje ne bismo trebali brisati dok su još mokre jer ćemo tako razmrljati sjenilo i bespotrebno dodati više vremena za cijeli look. Pričekajte dok se maskara ne osuši, a zatim je obrišite blazinicom.

Njegujte kožu

Možda najvažniji korak je priprema i njega vaše kože. Koža je platno za sve što na nju nanosimo pa će vam pravilna njega itekako olakšati šminkanje. Kako biste održali svoju kožu u vrhunskoj formi, koristite sredstvo za čišćenje svakodnevno, piling dva do tri puta tjedno i hidratantnu kremu ujutro prije nanošenja šminke i navečer prije odlaska u krevet.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.