Jedinstveno za slobodno Vijeće

Želimo da Bošnjačko nacionalno vijeće bude dostupno svima, da se zalaže i da bdije nad bošnjačkim interesima.
Predata lista JEDINSTVENO ZA SLOBODNO VIJEĆE za učešće na izborima za BNV_63247879639ce.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stranka pravde i pomirenja predala je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) izbornu listu sa kojom će izaći na izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Nosilac liste “JEDINSTVENO ZA SLOBODNO VIJEĆE – SPP ” je dr Misala Pramenković.

– Ovu priliku bih željela da iskoristim i zahvalim se svima koji su proteklih dana pokazali nesebičnu podršku i došli dati potpis podrške i podršci koja se osjetila u gradu. Naša lista je lista koja objedinjuje prije svega širok spektar stručnih ljudi, ljudi koji su autentični predstavnici bošnjačkog naroda i koji imaju autoritet, kompetencije i apsolutno legitimitet da zastupaju bošnjačke interese u nacionalnom savjetu Bošnjaka. Ono što smo više puta isticali da zapravo nastupom na ovim izborima, a i ako Bog da dobrim izbornim rezultatima, mi želimo oslobođenje Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Želimo da Bošnjačko nacionalno vijeće bude dostupno svima, da se zalaže i da bdije nad bošnjačkim interesima, prevashodno u onim oblastima za koje je nadležno, a to je kultura, obrazovanje, informisanje, službena upotreba jezika i pisma i zato i sa ove pozicije želim da još jednom da pozovem sve Bošnjake da se aktivno uključe, da prate sve izborne liste, da prate programe i da prosto procijene i na osnovu rezultata kojih do sada imamo i na osnovu onoga što će liste delegirati kao svoje programe i na dan izbora da podrže našu listu kako bismo svi zajednički jedinstveno došli do slobodnog Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kazala je dr Pramenković.

Na listi je 35 stručnjaka iz oblasti kojima se bavi Bošnjačko nacionalno vijeće.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.