Europrajd je agresivni sunovrat, Srbija mora imati jasan stav!

Društvo nije podeljeno, već slojevito ujedinjeno oko novog pitanja: Ne destrukciji ma sa koje strane dolazila!
IMG_20220912_104621
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dok se ostatak Evrope brine oko predstojeće jeseni, očekujući veliku ekonomsko-socijalnu krizu, društvo u Srbiji zabavljeno je skupovima, šetnjama i litijama.

Ovakve teme jesu vrlo često platforme u kojima se skreće pažnja sa suštinskih pitanja i koje služe za skupljanje jeftinih političkih poena.

Sve veću pažnju privlači takozvana manifestacija “Europrajd” nego bilo koje drugo pitanje.

Društvo nije podeljeno, već slojevito ujedinjeno oko novog pitanja: Ne destrukciji ma sa koje strane dolazila!

Potpuno je nebitno da li loše stvari dolaze sa istoka ili zapada, ako su po svojoj osnovi štetne, one moraju biti tako posmatrane.

Po društvo je jako štetna agresivna promicija antivrijednosti koje urušavaju tradicionalno, vjersko, moralno i civilizacijsko uporište naroda na Balkanu. Sve tradicionalne vjerske zajednice su saglasne stavom: NE SUNOVRATU!

Ovakve šetnje, skupovi sa ovom sadržinom su direktna promocija nasilja nad porodicom, agresije na Božiji sklad i ontološko uređenje društva.

Kao društvo nismo spremni na takav korak. Ako je to nazadnost, moramo biti spremni da ponesemo takvu etiketu, jer je ona orden naspram kalupa “modernosti” koja podrazumjeva isključenje razuma i elementarnog osjećaja za postojanje.

Privatna destrukcija ukoliko se ograniči, ona se smatra problemom pojedinca i tu treba shodno granicama pridodavati pažnju. Međutim, suštinski problem je u fazi kada se pokušava preliti i nametati destrukcija kao vrijednost, što je suprotno slobodi i dostojanstvu svakog čovjeka.

Moramo zaštiti dijete, zaštiti porodicu, instituciju roditelja, uzdići etiku i sistem vjere kako bi društveno djelovanje imalo svoju konstruktivnu smisao.

Upravo, organizacije, skupovi i “slobode” ovakvog tipa, sistemski urušavaju sve navedene temelje koji sačinjavaju naše društvo.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.