U subotu planinska trka “Golija trail 2022”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ljepote našeg kraja moraju se čuvati i prezentirati cijelom svijetu.
U subotu planinska trka “Golija trail 2022”_631943955dd1a.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Uz projektnu podršku grada Novog Pazara, planinarsko-ekološko udruženje je u saradnji sa TO Novi Pazar i Regionalnom turističkom organizacijom Sandžaka preuzelo organizaciju novog događaja na planini Goliji. Riječ je o trci u planinskom trčanju “Golija trail 2022”.
“Mi smo kao organizatori za takmičare pripremili dvije takmičarske staze. Jednu dužu od 15 km, a drugu kraću od 6 km, tako da na Goliji ima za svakoga ponešto i svi mogu da se oprobaju u svojim trkačkim vještinama”, kazao je Boško Mihailović ispred Planinarsko-ekološkog udruženja Ras.

Grad Novi Pazar podržao je ovaj projekat izdvojen im sredstvima. Planina Golija, ističu, pravo je mjesto za ovakve sportske manifestacije.
“Želim da istaknem da je grad dao punu podršku realizaciji ovog projekta i održavanju ove manifestacije. Sam projekat je izuzetno bitan prije svega što promoviše našu, kako je Boško kazao, najljepšu planinu što Golija sigurno jeste. Promoviše se i sport i zdrav život i kroz druženje cijeli događaj je onako u paketu izuzetno lijep”, istakla je Milica Mančić ispred Gradske uprave Novog Pazara.

Turistička organizacija Novog Pazara podrška je ovakvom i sličnim projektima. Ljepote našeg kraja moraju se čuvati i prezentirati cijelom svijetu.
“Mi podržavamo svaku manifestaciju koja doprinosi što većem broju dolaska posjetilaca, što većem broju učesnika i tu smo da, koliko je u našoj moći, podržimo sve akcije koje se realizuju, a posebno nam je drago što se to sve događa na najljepšoj planini Goliji. Dobro nam došli”, kazala je Kata Tiosavljević ispred TO Novi Pazar.

Nakon glavnih trka predviđena je i revijalna trka za djecu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.