Međunarodno takmičenje iz Islamske vjeronauke u Zagrebu

Na kraju su podijeljene nagrade i zahvalnice takmičarima i njihovim vjeroučiteljima.
Predstavnici Mešihata IZ- u Srbiji pobjednici 8. međunarodnog takmičenja iz Islamske vjeronauke u Zagrebu_6317494265360.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U Zagrebu je ove godine održano 8. međunarodno takmičenje u Islamskoj vjeronauci za učenike završnih razreda osnovnih škola. Mladi predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji pokazali su zavidno znanje iz Islamske vjeronauke, ali i općeg znanja, odgovarajući na pitanja inspirirana naučno-istraživačkim, edukativnim i izložbenim projektom “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”.

Nakon formalnog dijela takmičenja uslijedio je takmičarski dio u kojem su predstavnici četiri zemlje ekipno odmjerili znanje.

Ekipu iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji činili su naši učenici Gojak Aiša iz Prijepolja, te Mujagić Dina i Hodžić Fatih iz Priboja koji su i odnijeli pobjedu u ekipnom plasmanu pobjedivši ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije. U pojedinačnoj konkutenciji naša učenica Aiša Gojak je osvojila treće mjesto.

Kandidate za takmičenje su pripremali vjeroučitelji Mešihata islamske zajednice u Srbiji msc. Harun ef. Eminagić i Omer ef. Hodžić iz Priboja.

Na kraju su podijeljene nagrade i zahvalnice takmičarima i njihovim vjeroučiteljima.

Takmičenju su prisustvovali predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija akademik Aziz-ef. Hasanović, direktor Islamske gimnazije dr Ahmeda Smajlovića Mevludi Arslani, imami, mualime, roditelji takmičara i zainteresovani posjetioci.

U slobodnim aktivnostima svi učesnici su uživali u obilasku znamenitosti grada Zagreba sa svojim vjeroučiteljima i vrijednim domaćinima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.