Međunarodno takmičenje iz Islamske vjeronauke u Zagrebu

Na kraju su podijeljene nagrade i zahvalnice takmičarima i njihovim vjeroučiteljima.
Predstavnici Mešihata IZ- u Srbiji pobjednici 8. međunarodnog takmičenja iz Islamske vjeronauke u Zagrebu_6317494265360.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U Zagrebu je ove godine održano 8. međunarodno takmičenje u Islamskoj vjeronauci za učenike završnih razreda osnovnih škola. Mladi predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji pokazali su zavidno znanje iz Islamske vjeronauke, ali i općeg znanja, odgovarajući na pitanja inspirirana naučno-istraživačkim, edukativnim i izložbenim projektom “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”.

Nakon formalnog dijela takmičenja uslijedio je takmičarski dio u kojem su predstavnici četiri zemlje ekipno odmjerili znanje.

Ekipu iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji činili su naši učenici Gojak Aiša iz Prijepolja, te Mujagić Dina i Hodžić Fatih iz Priboja koji su i odnijeli pobjedu u ekipnom plasmanu pobjedivši ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije. U pojedinačnoj konkutenciji naša učenica Aiša Gojak je osvojila treće mjesto.

Kandidate za takmičenje su pripremali vjeroučitelji Mešihata islamske zajednice u Srbiji msc. Harun ef. Eminagić i Omer ef. Hodžić iz Priboja.

Na kraju su podijeljene nagrade i zahvalnice takmičarima i njihovim vjeroučiteljima.

Takmičenju su prisustvovali predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija akademik Aziz-ef. Hasanović, direktor Islamske gimnazije dr Ahmeda Smajlovića Mevludi Arslani, imami, mualime, roditelji takmičara i zainteresovani posjetioci.

U slobodnim aktivnostima svi učesnici su uživali u obilasku znamenitosti grada Zagreba sa svojim vjeroučiteljima i vrijednim domaćinima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.